Bölge Sporcuları MŞÜ Çatısı Altında Toplandı

Muş Alparslan Üniversitesinin (MŞÜ) ev sahipliğinde Bitlis ve Bingöl üniversitelerinin beden eğitimi ve spor yüksekokulu (BESYO) öğrencilerinin katılımıyla "Türkiye’de Spor Yönetimi Eğitimi ve Politikaların Mevcut Durumu Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu panel düzenlendi.

Bölge Sporcuları MŞÜ Çatısı Altında Toplandı
MŞÜ Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen panelde geleceğin beden eğitimi ve spor öğretmenlerine spor ahlakı ve tavsiyelerde bulunuldu. MŞÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Kırımoğlu tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, gençliğin sadece bedenle alakalı bir durum olmadığına dikkat çekerek, "Gençlik sadece bedenle alakalı bir şey değil. Sporculuk sadece bedenle akalalı bir şey değil. Hem bedenle hem ruhla alakalı bir şey. O sebeple elbette ki bana göre düzgün sporcular asla yaşlanmazlar. Fiziksel anlamda geriye gitmiş olabilirler ama onlar her zaman gençtirler. Çünkü sporcular bize her zaman ahlaki örnek oluyor. Dünyanın en iyi golcüsü olabilirsiniz ama eğer ahlakınız yoksa kısa süre içerisinde yok olmaya mahkumsunuz” dedi.



"Muş Alpaslan Üniversitesi bu sene 10 yaşında"

MŞÜ’nün 10 yaşında olduğunu ve yeni olmasına rağmen akademik olarak gelişim gösterdiğini ifade eden Rektör Polat, "Ancak hemen hemen tüm akademik birimleri çok gelişmiş bir üniversite. BESYO öyle. Birçok üniversitede, bizde olan spor kompleksleri yoktur. Bununla beraber çoğu üniversitede, bizdeki lisanslı sporcu potansiyeli de yoktur. Türkiye’de 33. sıradayız. Biz bu anlamda kendimize çok güveniyoruz. BESYO’nun bu sene açılmış olması ve öğrenci almış olması Muş için büyük bir kayıptı, ama biz o kaybı telafi ettik. İnşallah genç arkadaşlarımız başarılarıyla bunu daha fazla telafi edecekler. Biz burada yeni bir dünya kuruyoruz, hangimiz bu dünyayı ıskalarsak yarın bir gün biz pişman oluruz. Burada BESYO’nun kurulmaması 10 yıllık bir pişmanlık ama biz açtık inşallah bundan sonra pişman olmayacağız. Biz aynı şekilde genç kardeşlerimizin ’sadece bir devlet memuru olayım, para kazanayım, sadece cüzi bir maaşla geçineyim’ gibi bana göre gel geç heveslerle ancak izah edebileceğimiz idareler uğruna, amaçlar uğruna heba olmalarını da istemiyoruz. Biz sizden daha büyük idealler ve hedefler bekliyoruz. Dünya şampiyonu olmanızı isteriz, Avrupa şampiyonu olmanızı isteriz, Türkiye’de şampiyon olmanızı isteriz. Bunları olamadınız mı? Şampiyonlar yetiştirmenizi isteriz, onların hazını sizler yaşayın isteriz, bir dünya kurulurken orada sizin de payınız olsun isteriz. Sizin aslında fonksiyonunuz ve rolünüz hem bölge için hem ülkemiz için size çizilen sınırların çok çok daha ötesindedir. Lütfen bunun farkında olunuz" diye konuştu.

Kaynak: İHA