BM İnsan Hakları Konseyine 15 Yeni Üye Seçilmesi

Katar Dışişleri Bakanlığı: 'Katar'ın üyeliği için oy kullanan pek çok ülke, uluslararası camianın, Katar'ın insan haklarının korunması ve güçlendirilmesi alanında oynadığı etkin ve pozitif role duyduğu güveni temsil ediyor'.

Katar Dışişleri Bakanlığı, insan hakları konularının görüşüldüğü temel Birleşmiş Milletler (BM) organı olan ve 47 üyesi bulunan Cenevre merkezli İnsan Hakları Konseyi üyeliğine Katar'ın da seçilmesinin, uluslararası toplumun güvenini yansıttığı değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Katar'ın üyeliği için oy kullanan pek çok ülke, uluslararası camianın Katar'ın insan haklarının korunması ve güçlendirilmesi alanında oynadığı etkin ve pozitif role duyduğu güveni temsil ediyor." ifadesine yer verildi.

Bu başarının, konseyin kurulduğu 2006 yılından bu yana 4'üncü kez gerçekleştiği hatırlatılan açıklamada, Katar'ın konsey içindeki etkin rolünü devam ettireceği vurgulandı.

BM Genel Kurulunda dün yapılan gizli oylamada Katar, 193 oydan 155'ini alarak konseyin 15 yeni üyesinden biri olarak seçilmişti.

Kaynak: AA