Ardahan'da Girişimcilik Kursu

Ardahan'da, KOSGEB, Atatürk Üniversitesi (AÜ) ve Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Şirketi (BTC) işbirliğiyle yürütülen "Geleceğe Doğru Bakmak Projesi"nin tamamlanmasının ardından sertifika töreni düzenlendi.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanlığı'nda gerçekleşen sertifika töreninde, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 27'si kadın toplam 60 girişimci sertifikasını aldı.

Sertifika töreninde konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, özellikle kadınları tebrik ettiğini belirterek, "Ne istediğimizi, nereye gideceğimizi iyi bilmemiz gerek. Akıl istediğiniz için fikir istediğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Özellikle bayanların bu kadar katılımı, beni ayrıca mutlu etti. Sizi bu nedenle özellikle tebrik ediyorum." dedi.

BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya da başta ATSO olmak üzere destek veren herkese teşekkür ederek, "Girişimcilere kendi iş yerlerini kurmaları için destek sağlıyoruz. BTC projesinin uygulanmasında Ardahan Üniversitesi ve ATSO'nun önemli destekleri oldu. Ardahan ve ilçelerinde bugüne kadar 13'ü kadın olmak üzere toplam 20 girişimcinin kendi işlerini kurabilmeleri için destek verdik. Açılan 20 iş yerininde faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmelerinden dolayı oldukça memnun olduk." ifadelerini kullandı.

Daha sonra kursiyerlere, sertifikaları verildi.

Kaynak: AA