ABD'de 'Partiler Üstü' Sağlık Sigortası Tasarısı

Cumhuriyetçi Tennessee Senatörü Alexander, Demokrat Washington Senatörü Murray ile yeni bir sağlık sigortası tasarısı üzerinde prensip anlaşmasına vardıklarını açıkladı Sağlık sigortası piyasalarına istikrar kazandırma amacıyla iki partinin katılımıyla hazırlanan ilk tasarı özelliğini taşıyan teklifin, Beyaz Saray'ın sigorta şirketlerine yönelik federal sübvansiyonları durdurma kararının 2 yıl ertelenmesini öngörüyor.

ABD Senatosunun biri Cumhuriyetçi, diğeri Demokrat iki üyesinin "partiler üstü bir sağlık sigortası tasarısı" için anlaştığı bildirildi.

Cumhuriyetçi Tennessee Senatörü Lamar Alexander, Demokrat Washington Senatörü Patty Murray ile yeni bir sağlık sigortası tasarısı üzerinde prensip anlaşmasına vardıklarını açıkladı.

Sağlık sigortası piyasalarına istikrar kazandırma amacıyla iki partinin katılımıyla hazırlanan ilk tasarı özelliğini taşıyan teklifin, Beyaz Saray'ın sigorta şirketlerine yönelik federal sübvansiyonları durdurma kararını 2 yıl ertelenmesini öngördüğü belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta çıkardığı başkanlık kararnamesiyle, selefi Barack Obama'nın imzasını taşıyan sağlık sigortası yasası (Obamacare) çerçevesinde sigorta şirketlerine yapılan teşvik ödemelerini sonlandıracağını duyurmuştu.

- Trump: "Kısa vadeli bir çözüm"

Trump, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında, gazetecilerin yeni sağlık tasarısına ilişkin sorularını da yanıtladı.

Beyaz Saray'ın Alexander ve Murray'in hazırladığı sağlık sigortası tasarısına yönelik müzakereye katıldığını belirten Trump, "kısa vadeli bir çözüm" olarak nitelediği yasa teklifine destek vereceğini ifade etti.

Trump, "Bu sigorta şirketleri için tehlikeli bir periyot yaşamamızı önleyecek kısa vadeli bir çözüm. Bir iki yıl içinde çok daha iyi bir çözüm bulacağız." dedi.
Kaynak: AA