AB'ye 'Vize Muafiyeti' Sözünü Hatırlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2013’ün sonunda vizeler kalkacaktı, imzalar atıldı. O günden bu güne bizi hala oyalıyorlar” dedi.

AB'ye 'Vize Muafiyeti' Sözünü Hatırlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya’nın başkenti Varşova’daki resmi temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi temasları kapsamında Polonyalı Mevkidaşı Andrzej Duda ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, “Yatırımcılarımıza gereken desteği verme niyetimiz var. 400’ü aşkın işadamına bugün hitap edeceğiz. Onlara farklı bir heyecan vermemiz lazım. Turizmde aynı şekilde güzel gelişmeler var. Bu yılın ilk 8 ayında, Polonya’dan ülkemize 205 bin turist geldi” dedi.

Schengen vizesinin ortan kaldırılmasıyla iki ülke vatandaşlarının ziyaretlerinin artacağını söyleyen Erdoğan, “Latin Amerika ülkeleri için herhangi bir vize yok. Rahat rahat Avrupa ülkelerine gidip geliyor. Türkiye, müzakereci bir ülke ama Türkiye gelemiyor. 2013’ün sonunda vizeler kalkacaktı, imzalar atıldı. O günden bu güne bizi hala oyalıyorlar” diye konuştu.

Türkiye’nin 3.5 milyona yakın mülteciyi ağırladığını dile getiren Erdoğan, şuana kadar mülteciler için yapılan harcamanın ise 30 milyar doların üzerinde olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Avrupa birliğinden Türkiye’ye mülteciler için gelen desteğin ise 885 milyon Euro olduğunu belirterek, “Bize 2016’da 3+3 milyar euro vereceklerdi” dedi.

Kaynak: İHA