AA Muhabirlerine 'Uluslararası Mülteci Hakları Ve Medya' Eğitimi

İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi, AA muhabirlerine göçmen ve mültecilerin statüsü, sorunları ve medyada temsili, Türkiye’de mülteci hukuku gibi birçok konuda ayrıntılı bilgi verecek.

İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM), AA muhabirlerine "Uluslararası Mülteci Hakları ve Medya" eğitimi veriyor.

İGAM'ın proje ortağı Gazeteciler Cemiyeti ile hayata geçirdiği "Mülteci Hakları İçin Medya ve Sivil Toplum İş Birliği Projesi" çerçevesinde verilen eğitim programında AA muhabirlerine, göçmen ve mültecilerin statüsü, sorunları ve medyada temsili, Türkiye’de mülteci hukuku gibi birçok konuda ayrıntılı bilgi sağlanacak.

Medyadaki mülteci algısına dikkati çekmek, nefret söylemi ve yanlış bilgiden kaynaklanan dili yapıcı şekilde değiştirmek, iki toplum arasında uyuma katkı sağlamak ve Türk medyasıyla sivil toplum arasında güçlü bir ilişki kurmayı amaçlayan program gün boyu sürecek.

Eğitim programında alanında uzman kişiler tarafından "Temel Mülteci Hukuku ve Türk Sığınma Sistemi", "Suriye Krizi ve Algılar", "Yabancılar ve Uluslararası Koruma Yasasının Oluşumu ve Türkiye Mülteci Hukuku", "Uluslararası Mülteci Hukukunun Gelişim Tarihi ve Kalıcı Çözümler", "Göçmen ve Mültecilere Yönelik Hizmetlerde Yerel Yönetimlerin Rolü", "Türkiye’deki Mülteci Kadın ve Kız Çocukları Özelinde UNFPA Programları", "Uluslararası İnsani Yardımlar ve Eksikleri", "Mülteciler İçin Tarafsız Medya ve Mültecilerin Medyada Temsili" dersleri verilecek. Eğitim, AA'dan sonra TRT ve CNN Türk gibi medya kurumlarında da tekrarlanacak.

Proje kapsamında mültecilerin yoğun olduğu Adana, İçel, Hatay, Gaziantep, İzmir, Ankara ve İstanbul'da da eğitim programları düzenlenecek.

Kaynak: AA