2018 Troya Yılı'na Doğru

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme (BYK) Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, bir ay gibi kısa bir sürede içinde Küçükkuyu ve Midilli arasındaki feribot seferlerinin başlayacağını söyledi.

Başkan Kılıç, TÜRSAB tarafından 20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "4. Genişletilmiş Bölge Yürütme Kurulu" toplantısı ile 21 Ekim'de düzenlenecek olan "2018 TroYa Yılı" lansmanıyla ilgili olarak düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, TÜRSAB Çanakkale Körfez BYK olarak, 2018 yılının 'Troya Yılı' ilan edilmesinden dolayı ciddi bir çalışma içine girdiklerini söyledi.

20-22 Ekim tarihleri arasında 400 seyahat acentesinin Çanakkale'ye geleceğini ifade eden Kılıç, "Çanakkalemizi ilerleyen süreçte, özellikle 2018 yılında ciddi tanıtımını yaparak, Çanakkale’de ciddi projeler gerçekleştirerek, şehrimizi daha da çok tanıtmak istiyoruz. Ve misafirlerimizi Çanakkale’de ağırlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Çanakkale ve Midilli arasındaki feribot seferlerinin başlamasıyla ilgili çalışmaları olduğuna işaret eden Turgay Kılıç, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 1-1,5 yıllık çalışma sonrasında Dentur Avrasya firmasının desteğiyle ya da çalışmalarıyla bir ay gibi kısa bir sürede Küçükkuyu-Midilli seferleri başlayacaktır. Bunun konuşmalarını Dentur Genel Müdürüyle paylaştık. Bakanlık nezdinde yasal izinleri de alındı. Bir ay içerisinde başlayacağını umut ediyoruz. Ve Çanakkale TÜRSAB olarak bu bizim önemli projelerimizden bir tanesiydi. Gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz."

Kaynak: AA