'Yaşlı Üniversitesi' Akademik Yıl Açılış Töreni

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tufan: 'Sadece Akdeniz Üniversitesinde 2 bin 500 öğrencimiz var. Türkiye'nin değişik üniversiteleri de bu yıl bu programa başlıyor. İnanıyorum ki önümüzdeki senelerde diğer illerdeki her üniversitede bu bölüm faaliyete geçecektir'

Akdeniz Üniversitesinde geçen yıl eğitim öğretime başlayan "Yaşlı Üniversitesi (GeroAtlas 60+Tazelenme Üniversitesi)" ikinci yılına düzenlenen törenle başladı.

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Merkezi bünyesinde kurulan "Yaşlı Üniversitesi" için Atatürk Konferans Salonunda akademik yıl açılış töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konservatuar öğrencileri mini bir konser verdi.

Gerontoloji Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'de 60 yaş üstü 10 milyondan fazla kişi bulunduğunu söyledi.

Bu vatandaşların kendilerini tazelemeleri, varolan yeteneklerini toplumla paylaşmaları, kendilerini sevk ve idare konusunda daha güçlü olmaları için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Tufan, "Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Sadece Akdeniz Üniversitesinde 2 bin 500 öğrencimiz var. Türkiye'nin değişik üniversiteleri de bu yıl bu programa başlıyor. İnanıyorum ki önümüzdeki senelerde diğer illerdeki her üniversitede bu bölüm faaliyete geçecektir." dedi.

Öğrencilerine öğretirken, kendilerinin de onlardan birşeyler öğrendiğini ifade eden Tufan, 4 yıllık eğitim sürecinden sonra öğrencilerine doktora ve yüksek lisans da vermek için çalışmalara başladıklarını vurguladı.

Eğitim süreci sonunda mezunlarına resmi geçerliliği olan diploma vereceklerini dile getiren Tufan, "Birbirimizden çok yeni şeyler öğreniyoruz. İçimizdeki bilgiyi karşılıklı olarak paylaşıyoruz. Bu da hayattan haz almamızı sağlıyor. Öğrenmenin ve öğretmenin hazzını birlikte yaşıyoruz." diye konuştu.

Açılışa katılan alzaymır uzmanı Prof. Dr. Terence Seedsman da eğitimin başarıyla yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA