Yabancı Öğrenciler İşitme Engellilerle Sahilleri Temizledi

İçel'de, yabancı öğrenciler ile işitme engelli bireyler, "Son Damla Da Gitmeden Önlemini Al" adlı Erasmus projesi kapsamında halk plajlarında temizlik yaptı.

İçel Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve 10-17 Ekim tarihleri arasından gerçekleştirilen proje kapsamında Romanya, Bulgaristan, İtalya, Letonya ve Portekiz'den 36 gönüllü öğrenci kente geldi.

Öğrenciler, Yunus Emre İşitme Engelliler Ortaokulundan işitme engelli 30 öğrenciyle Erdemli ilçesinde yer alan mavi bayraklı Kızkalesi Halk Plajında temizlik etkinliği yaptı.

İtalyan öğrenci Emmanuele Kolp, gençlik değişim projesi kapsamında kente geldiğini belirtti.

Yapılan çalışmadan keyif aldığını dile getiren Kolp, "Su kirliliğinin özellikle Türkiye özelinde ne gibi sorunlar yarattığıyla ilgili tartıştık. Bu güzel çocuklarla hayatımda ilk defa bir plajı temizledim. İlk kez böyle bir şeyin için de bulundum. Onlarla iletişime kurmak benim için çok güzeldi." ifadelerini kullandı.

Yunus Emre İşitme Engelliler Okulunde eğitim öğretim gören 7. sınıf öğrencisi Esma Öztürk de etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, doğanın temizliğinin el birliğiyle sağlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA