Vali Ustaoğlu Halkın Ayağına Gitti

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, devlet ile vatandaşı buluşturmanın en önemli icraatları olacağını belirtti.

Vali Ustaoğlu Halkın Ayağına Gitti
Saray Mahallesi’ndeki taziye evinde vatandaşlarla bir araya gelen Ustaoğlu, hem kendisi hem de kurum amirleri vatandaşların sıkıntılarını not aldılar. Mahalleliye hitaben bir konuşma yapan Ustaoğlu, farklı sektörlerde hizmetleri yoğun bir şekilde sürdürmeye çalışırken, diğer taraftan da özellikle vatandaşın sesine kulak vermek ve onların sıkıntılarını yerinde görmek adına başlatmış oldukları mahalle buluşmalarının ikincisini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ustaoğlu, “Hem ilin valisi hem de belediye başkanı olarak temel görevimiz, ilimizin en ücra köşesinde vatandaşlarımıza bir şekilde gerek valiliğimizin gerekse belediyemizin imkanlarını ve hizmetlerini götürme noktasında gayreti göstereceğiz. Biliyorum sıkıntılarımız ve şikayetlerimiz var, yılların kronikleşmiş sorunları var. Bunların aşılması noktasında belki hemen halledemeyiz, ama şunu özellikle ifade etmem gerekirse biz burada ilin valisi olarak istiyoruz ki en ücra köşedeki vatandaşımızın da işiten kulağı, gören gözü ve konuşan dilleri olalım. En azından onların valiye veya devletin herhangi bir kuruma ‘ulaşamıyoruz’ diye serzenişlerine biz ayaklarına gidelim, notlarımızı alalım ve yapılabilecek kısa vadede elzem görünenler için kurum amirlerimizi yanımıza aldık. Orta ve uzun vadede yapılabileceklerin planlarını yapıp, bu şekilde devletimizle vatandaşımızı buluşturup karşılıklı ortak aklı ve anlayışı ön plana çıkartacak şekilde problemlerimizi çözme noktasında gereğini yapmaya çalışalım. Bu vesile ile Saray Mahallesi Muhtarımıza teşekkür etmek istiyorum. Şunu da ifade edeyim, belki en fazla geldiğim mahallede burasıdır. Göreve başladığımızda hem serzenişi hem de hizmetin en az geldiği mahallelerin başında geliyor diye muhtarımızın da sitemi oluyordu. Bizde mümkün mertebe belediyemizin hizmetleri noktasında belli bir çaba sarf etmeye çalıştık. Bazılarını hallettik bazılarını halletme noktasında inşallah gayretli olacağız” diye konuştu.

Vali İsmail Ustaoğlu’nun konuşmasının ardından mahalleli sıkıntı ve şikayetlerini bizzat söz alarak Ustaoğlu’na iletti. Ustaoğlu ise, hem kendisi hem de kurum amirlerine sıkıntıları not alarak çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA