Uluslararası Yunus Emre Günleri Başladı

Yunusemre Belediyesinin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Yunus Emre Günleri başladı. Birbirinden farklı etkinliklerden oluşan organizasyon kapsamında Kültür Sitesi Lale Salonu Fuayesi’nde Türk İslam Sanatları Sergisi ile Adilcevaz Baston ve Asa Sergisi açılışı törenle gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Manisa’da yüksek öğrenim gören 13 ülkenin gençleri de ülkelerini tanıtan stantları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Egemenlik Meydanı’nda açtı.

Uluslararası Yunus Emre Günleri Başladı
Ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre’nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla Yunusemre Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Günleri başladı.

Organizasyonun ilk gününde Hat ve Tezhip eserlerinden oluşan Türk İslam Sanatları Sergisi ile Kardeş Belediye Adilcevaz’ın ahşap oyma baston ve asalarından oluşan Türk Ahşap Oyma Sanatı Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Başkan Çerçi ve beraberindekiler özellikle Adilcevaz baston ve asalarıyla yakından ilgilendi.

Açılışa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Eşi Dr. Melek Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, Mustafa Dandin, İdris Avşar, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanatseverler katıldı.



“Onun öğretilerini gelecek nesillere aktarmak istiyoruz”

Bu yıl da güzel bir program tertip ettiklerini dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Çerçi, 16-22 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyona Manisalıları davet etti. Başkan Çerçi yaptığı açılış konuşmasında, “Yunus Emre hazretleri kültürümüzde çok değerli bir şahsiyet. Dilimizi ve dinimizi öğreten, geleceğe aktarılmasına vesile olan bir Allah dostu. İsmine yakışır bir şekilde onun ismini taşıyan bir belediye olarak bu organizasyonu 3 yıldır gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da çok güzel bir program yapıldı. Yunus Emre’nin ahlakı, felsefesi, hayata bakışı, medeniyet değerlerinin oluşmasındaki katkısını gençliğimize aktarmaya çalışacağız” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve açılış duasının ardından serginin açılışını davetlilerle birlikte yapan Başkan Çerçi, sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi hafta sonuna kadar açık kalacak.

Yabancı öğrenciler ülkelerini tanıtacak

3. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında Uluslararası Misafir Öğrenciler Ülke Tanıtım Stantlarının da açılışı yapıldı. 13 farklı ülkeden yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı etkinlikte, misafir öğrenciler kültürlerini yansıttı.

Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda da Uluslararası Misafir Öğrenciler Ülke Tanıtım Stantları açıldı. Celal Bayar Üniversitesinde eğitim gören 13 ülkeden yaklaşık 50 misafir öğrencinin ülkelerini tanıtacağı stantların açılışına Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, eşi Dr. Melek Çerçi, AK Parti İl Başkanı Berk İçelli ve yönetim kurulu üyeleri, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Yunusemre Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve misafir öğrenciler katıldı.

Cezayir, Moritanya, Arnavutluk, Makedonya, Somali, Azerbaycan, Ahıska, Kırgızistan, Kenya, Türkmenistan, Afganistan, Endonezya ve Suriye stantlarının yer aldığı meydanı gezen Başkan Çerçi ve davetliler, ülkelerin müziklerini dinledi. Öğrenciler ile sohbet eden Başkan Çerçi, yöresel kıyafetler giydi. Etkinlikte, yabancı öğrenciler Yunus Emre’nin şiirlerini okudu.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, gönül coğrafyalarından farklı öğrenciler ile beraber olduklarını belirterek, “13 farklı kardeş coğrafyadan 50 kadar yabancı öğrencimiz ile bu stantları açtık. Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER) ile düzenlediğimiz ortak bir etkinlik. Öğrencilerimiz, burada kendi ülkelerini tanıtacak, Yunus Emre ile ilgili farklı etkinlikler yapacak. Azerbeycan’dan Türkmenistan’a, Makedonya’dan Arnavutluğa, Suriye’den Kenya’ya kadar birçok ülke burada. Bu ülkeler bizim gönül coğrafyamızın ülkeleri, onlara elimizden geldiği ölçüde sahip çıkacağız” dedi.

Etkinlik kapsamında vatandaşlara Ahıska pilavı, Türkmen mantısı, Endonezya yemeği, şerbet ve lokma ikram edildi.
Kaynak: İHA