Ulu Cami'de Yeni Yönetim

Edremit Körfez Ulu Camii Külliyesi Yaptırma, Yaşatma, Eğitim ve Kültür Derneği, başkanlığına Hüseyin Uzun getirildi.

Ulu Cami'de Yeni Yönetim
Dernek merkezinde yapılan kongrede divan başkanlığına Enver Dolgun getirildi.

Karamanoğlu’nın aday olmadığı kongrede tek liste ile gidilen seçimlerde, yeni yönetim kurulu, ‘Hüseyin Uzun, İbrahim Bülbül, Tufan Zımba, Yahya Üründai ve Taner Yüksel ‘den oluşurken, denetleme kuruluna ise, ’Şener Demir, Mehmet Semercioğlu ve Enver Dolgun’ getirildi.

Kongrede üyeler küçük değil, büyük düşünmek gerektiği hatırlatarak, mevcut projenin bitirilmesi kararını aldılar.

Eski dernek Başkanı Lütfü Karamanoğlu, “Ulucami bitirildiğinde İstanbul’un Çamlıca Tepesi, Piyer Loti Tepesi neyse, Edremit Çamtepe’side aynı öneme sahip olacak” dedi.

Karamanoğlu, “3 Şubat 2012 tarihinde Çamtepe’de temeli atılan Türk İslam Sanatları Müzesi olacak şekilde kültür ve sanat içinde tasarlandı. Cami 36 metre kubbe yüksekliğinde, 4 minareli, 12 şerefeli, 8 bin 500 metre kare alan oturan ve 2 bin 300 metre kare inşaat alanına sahip 3 bin 500 kişilik camide 3 bin 500 - 4 bin kişi aynı anda ibadet yapabilecek. 4 minaresinden şimdiye kadar bir minarenin şerefesine kadar yapımı yaptırılabildi” şeklinde konuştu.

Zor bir görev verildiğini bildiren Uzun ise, Edremit’in sembolü olacak caminin bir an önce bitirilmesi için yetkililerimiz ve vatandaşlarımızla el ele vererek caminin bir an önce bitirilmesine çalışacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA