Türk Parlamenter Heyetinin Cezayir Ziyareti

Cezayir Halk Meclisi Dış İşler Komitesi Başkanı Afif, Türk parlamenter heyetini kabul etti.

Cezayir Halk Meclisi Dış İşler Komitesi Başkanı Abdulhamid Si Afif, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Mehmet Köse'nin başkanlık ettiği Türk parlamenter heyetini kabul etti.

Cezayir Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmelere Türkiye-Cezayir Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Tahir Öztürk'ün de katıldığı ifade edildi.

Gerçekleşen görüşmede, Cezayir'de uygulanan, yurt dışındaki Cezayirlilerin mecliste temsil edilmesi deneyimi ele alındı.

Köse, Cezayir'in söz konusu deneyimini takdir ettiklerini belirterek, bu modelin, Avrupa'daki Türklerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) temsiline çalışan Türkiye için faydalı olacağını kaydetti.

Köse, yurt dışındaki toplulukların mecliste temsilinin, ana vatanlarıyla irtibatlarının güçlendirilmesi ve menfaatlerini daha iyi savunabilmeleri bakımından bu topluluklar için, beşeri kapasitesinin önemli bir bölümünden istifade etmesi bakımından da söz konusu ülke için önemli ve hayati olduğunu aktardı.

Yurt dışındaki Cezayirliler, 462 sandalyeli mecliste, Fransa'dan 4, Arap ülkeleri, Afrika ve Asya-Okyanusya bölgesinden 2, ABD ve diğer Avrupa ülkelerinden de 2 olmak üzere toplam 4 coğrafi bölgeden 8 milletvekiliyle temsil ediliyor.

Kaynak: AA