TRT Harbiye Binasının İşgal Davasında Birleştirme Kararı

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün TRT Harbiye binasının işgal davasının, yine FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasıyla ilgili 99 sanık hakkında açılan dava ile birleştirilmesine karar verdi Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü ile 50 kişinin yaralanmasına ilişkin 32 sanığın yargılandığı dava ile FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasıyla ilgili 99 sanık hakkında açılan davanın birleştirilmesine karar verdi.

Cumhuriyet Savcısı Eray Akkavak'ın birleştirme talebinin ardından müzakere için duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasıyla ilgili 99 sanık hakkında açılan dava ile bu dava arasında fiili ve hukuki bağlantı bulunduğundan ve iki davanın birlikte yürütülmesinde hukuki yarar bulunduğu kanaatine vararak, bu iki davanın birleştirilmesine karar verdi.

Yargılamanın Taksim Meydanı'nı işgal davası dosyası üzerinden yürütülmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu halinin devamına hükmederek, duruşmayı, Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışmasına ilişkin davanın görüleceği güne erteledi.
Kaynak: AA