TRT Harbiye Binasının İşgal Davası

Cumhuriyet savcısı, bu davanın, yine FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasıyla ilgili 99 sanık hakkında açılan dava ile birleştirilmesini talep etti Mahkeme heyeti, talebi karara bağlamak için duruşmaya ara verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü ile 50 kişinin yaralanmasına ilişkin 32 sanığın yargılandığı davada cumhuriyet savcısı, bu dosyanın darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasıyla ilgili 99 sanık hakkında açılan dava ile birleştirilmesini talep etti.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık savunmalarına geçilmeden önce cumhuriyet savcısı Eray Akkavak söz aldı.

Cumhuriyet savcısı Akkavak, aynı mahkemede görülen FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasıyla ilgili 11'i tutuklu 99 sanığın yargılandığı dava dosyası ile bu davanın hukuki ve fiili irtibatının bulunduğunu belirterek, dava dosyalarının birleştirilmesini talep etti.

Talebe ilişkin görüşü sorulan sanık avukatları, Taksim Meydanı'ndaki olaylara ilişkin açılan davanın belli bir aşamaya geldiğini belirterek, talebin reddine karar verilmesini istedi.

Müşteki ve mağdurların avukatları ise kararı, mahkemenin takdirine bıraktıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, söz konusu talebe ilişkin karar vermek üzere duruşmaya ara verdi.
Kaynak: AA