TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması

'Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak başlattığımız kampanya ile 365 oda ve borsamızın 245'ini yeni hizmet binasına kavuşturduk'.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, başlattıkları kampanya ile 365 oda ve borsanın 245'ini yeni hizmet binasına kavuşturduklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ilçenin ticari olarak önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Kapı üretiminde Tosya'nın ülke genelinde adından söz ettirdiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Tosya, Türkiye'nin kapı ihtiyacının üçte birini karşılayan bir ilçe. Bugün hangi eve gitseniz 3 evden birinini kapısını Tosya yapmış. Kapı ihracatı ve üretiminde marka olmuş bir şehir." dedi.

Türkiye genelinde oda ve borsa binalarını yenilediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları dile getirdi:

"2001 yılında Türkiye'deki tüm oda ve borsaları gezmiş, binalarını görmüştüm. Tüm oda ve borsaları gezen ilk başkanım ben. O zamanki eksiklikleri gördüm. O binalarda hizmet verilemeyeceğini gördük ve bir kampanya başlattık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak başlattığımız kampanya ile 365 oda ve borsamızın 245'ini yeni hizmet binasına kavuşturduk. 120'sinin de mevcut hizmet binalarının kalitesini ve standardını artırdık. Üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için bu çalışmayı yaptık."

Türkiye genelinde oda ve borsaların şehre değer katan binalara sahip olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Tosya Ticaret ve Sanayi Odamız da bu yeni hizmet binasıyla birlikte Tosya'nın gelişmesine daha da büyük katkılar verecek." diye konuştu.

Hiarcıklıoğlu, TOBB'un ülke genelinde okullar yaptığını hatırlatarak, "Tosya üniversite mi istiyor ? Üniversite sözünü ben veremem ama bu yılın sonu itibarıyla 81 ilde odalarımızın talep ettiği okulların açılışını yapıyoruz. Önümüzdeki dönem inşallah buraya da bir okul yapma sözü veriyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Programa, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Sadullah Erdem, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA