Seyhan'da Kent Meydanı Çalışmaları

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde kent meydanı oluşturma çalışmaları sürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, şehir trafiğini rahatlatacak kent meydanı inşaatı kapsamında kamulaştırılan 283 binanın 197’si yıkıldı.

Karacaoğlan Caddesi’ni Saydam Caddesi’ne bağlayacak 15 metre genişliğinde 255 metre uzunluğundaki yeni bir cadde için güzergahta bulunan binalar yıkılarak yolun açılması çalışmaları da başladı. Çalışmaları yerinde denetleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yetkililerden bilgi aldı.

Karalar, meydanla birlikte yeni yolların da Seyhan’a Adana’ya kazandırılacağını ve bölgenin trafik akşının önemli ölçüde rahatlayacağını belirtti.

Adana’nın hayali olan bir projeyi yavaş yavaş gerçeğe dönüştürdüklerini ifade eden Karalar, şunları kaydetti:

"40 bin metrekare alan üzerine kurulacak meydanın kamulaştırma işleminin yüzde 92’si tamamlandı. Alanda bulunan 283 binanın 197’si, razi olarak bakıldığında da yüzde 80’i yine belediye imkanlarıyla kamulaştırılarak yıkıldı. Şu ana kadar kamulaştırma bedellerinin tamamı belediyenin kendi öz kaynakları ile ödendi. Bugüne kadar ödenen kamulaştırma bedeli 66 milyon lira. Biz buraya 15 metre genişliğinde 255 metre uzunluğunda yeni bir cadde yapıyoruz. Ayrıca yine yanından geçen Obalar Caddesi ve Saydam Caddesi’ni de genişletiyoruz.”

Kaynak: AA