Sanatı Ayakları İle Konuşturdu

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen İçel Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nde ABD’li sanatçı Mark Goffeney, ayakları ile çaldığı gitar ile herkesi kendine hayran bıraktı.

Sanatı Ayakları İle Konuşturdu
İçel Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali devam ediyor. Kolları olmadan 1969 yılında hayata gözlerini açan ABD’li sanatçı Mark Goffeney, ayak parmakları ile konuşturduğu gitarı ile festivalde büyük ses getirdi. 5 gün boyunca engelli sanatçıları kucaklayan festivalde Kongre ve Sergi Sarayı ile İçel Marina’da ayakları ile gerçekleştirdiği muhteşem konserlerle insanları kendine hayran bırakan Goffeney, müziği ve ritimleri yüreğiyle hissedip ayakları ile hayata geçirdi. 50 milyondan fazla izlenen videoları ile uluslararası bir kitleye ulaşan Goffeney’i dinlemeye gelenler sanatın engel tanımadığına şahit oldular. Rock tarzında söylediği şarkıları ile özellikle genç kitleden büyük beğeni alan Goffeney, azmi ve hayat sevgisi ile yüreklere dokundu.

“Bu festival benim için de çok şaşırtıcı oldu”

Konserleri sonrası dakikalarca ayakta alkışlanan ve yoğun bir ilgi ile karşılaşan Mark Goffeney, dünyanın birçok ülkesinde sahne aldığını ancak İçel’de düzenlenen festivalin dünyada ilk olması nedeniyle yer aldığı organizasyonlar arasında en özeli olduğunu belirtti.

Çok heyecan verici bir festival olduğunu kaydeden Goffeney, “Bu festival dünyanın her yerinden sanatçıların geldiği benzeri olmayan bir festival. Dışarıda her yerde, örneğin yemek yemeye gittiğinizde bile engelli insanların engelsiz insanlarla aynı olduğunu gösteriyor. Bu festival benim için de çok şaşırtıcı oldu. Benim bile daha önce görmediğim yetenekte engelli sanatçılarla karşılaştım ve bu benim için inanılmaz bir şey. Sanatçı, dansçı, müzisyen birçok insan burada. Ben yeteneklerimi 9 yaşındayken fark ettim. Gitar ve trampet çalıyordum. Resim yeteneğim de var ve onu da ayağımla yapıyorum. Motivasyonunuz ve kalpten gelen isteğiniz varsa engelli de olsanız o sanatı yaparsınız ve en güzeli ortaya çıkar” dedi.



“İçel Büyükşehir Belediye Başkanı çok cesur”

Böylesine büyük çaplı bir organizasyonu düzenlemek için her şeyden önce kalpten gelen hislerin olması gerektiğini belirten Goffeney, “Ben İçel Büyükşehir Belediyesi Başkanını çok cesur buluyorum. Çünkü böyle bir festivali yapmak ve engelleri olan insanları engeli olmayan insanlarla eşit hissettirebilecek kadar rahat ortamı sağlamak çok büyük cesaret gerektiriyor. Burhanettin Başkan farkındalığı yüksek bir insan. Bu festivali yapabilecek duyguya sahip olmak başkanın farkındalığının olduğunu bize hissettiriyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA