Öğrencilere Ücretsiz Göz Taraması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi'ndeki öğrencilere ücretsiz göz taraması yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin göz taramalarını gerçekleştiren Dr. Yasemin Yıldız, öğrencilerle ilgilenerek problemleri tespit etti. Görme bozukluğu yaşayan öğrencilerin ailelerine rapor hazırlayan Yıldız, göz sağlığı konusunda erken teşhisin önemli olduğunu belirtti.

Yapılan göz taramalarının ardından problem yaşayan öğrencilerin mutlaka göz doktoruna görünmeleri gerektiğini kaydeden Yıldız, "Bu yaş aralığı bizim için çok önemli. Ailelerin fark edemediği problemlerde önleyici rehabilitasyon çözümleri bulunamaz veya müdahale edilmezse kalıcı göz tembelliği ile karşılaşabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Her çocuğun doğduktan sonra ilk 6 ay, ardından 2-3 yaş aralığında ve ilkokul öncesi dönemde göz muayenesinin yapılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar hiç göz muayenesi olmamış bir çocuğun göz ölçümlerini yaparak belirgin bir sıkıntısı varsa bunu tespit edip aileleri uyarıyoruz. Fark edilmeyen ve geç kalınan durumlarda çocuklar ciddi bir görme kaybına uğruyor. Biz yaptığımız taramalarla bu olumsuz durumun önüne geçmeyi amaçlıyoruz."

Kaynak: AA