Menopoz saç sağlığını etkiliyor

İzmir’de özel bir hastanenin saç ekim merkezi koordinatörü Yasemin Gülgör, menopozun saç dökülmesi ve sağlığına etkileri hakkında bilgi vererek, "Menopoz kadınlara özgü bir durum olmakla beraber saç sağlığını da etkilediği yapılan bilimsel çalışmalarla ortaya çıktı" dedi.

Menopoz saç sağlığını etkiliyor
Menopoz saç sağlığını etkiliyor
Kadınlarda 40 yaş ve üzerinde saç kalitesinde düşme görülebileceğini dile getiren Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, menopozun saç sağlığını etkilediğini söyledi.

Gülgör, 'Saç kalitesinde görülen düşmeye bir de menopoz ile ortaya çıkan hormon problemleri eklenince saç dökülmesi kaçınılmaz olmaktadır. Saçlarda, uzama problemi ve uzama yavaşlığı, cansız ve mat görüntü, saç tellerinde incelme ve sonunda saç dökülmesi görülmektedir' dedi.

Saç sağlığı hakkında bir uzmana danışarak destek tedaviler alınabileceğinin altını çizen Yasemin Gülgör, sağlıklı beslenmenin de saç dökülmesinin önüne geçeceğini sözlerine ekledi. Gülgör, şöyle konuştu:

'Sağlıklı beslenerek vücudumuzun ihtiyacı olan demir ve çinkoyu sağlayabiliriz. Protein yönünden zengin beslenerek vücudumuzun daha çok keratin üretmesine yardımcı oluruz. Gerekirse doktorunuza danışarak vitamin takviyesi alabilirsiniz. Saç sağlığı hakkında bir uzmana danışarak destek tedavilere de yönelebilirsiniz.'
Kaynak: İHA