Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Çiçekli Açıklaması

'2 aylık zaman içerisinde Manisa 2'nci ve 3'üncü Ağır Ceza Mahkemelerinde FETÖ'den yargılanan toplam 38 kişi hakkında karar verildi. Bu kişiler 2 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezası aldılar'

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, "2 aylık zaman içerisinde Manisa 2'nci ve 3'üncü Ağır Ceza Mahkemelerinde FETÖ'den yargılanan toplam 38 kişi hakkında karar verildi." dedi.

Çiçekli, makamında düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği 2 aylık zaman içerisinde toplam 913 dosya hakkında işlem başlatıldığını ve 726 davanın açıldığını belirtti.

Ülkenin zor ve sıkıntılı günler geçirdiğini, FETÖ gibi bir ihanet şebekesiyle mücadelenin durmaksızın sürdürüldüğünü vurgulayan Ahmet Çiçekli, "2 aylık zaman içerisinde Manisa 2'nci ve 3'üncü Ağır Ceza Mahkemelerinde FETÖ'den yargılanan toplam 38 kişi hakkında karar verildi. Bu kişiler 2 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezası aldılar. Bir kişi ise etkin pişmanlık yasasından tahliye edildi." diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Çiçekli, FETÖ ana davalarının en kısa sürede açılacağını da ifade etti.

FETÖ ile ilgili davalara bakan büroda 6 cumhuriyet savcısının görev yaptığını hatırlatan Çiçekli, "Suç işleyenler cezalandırılacak, suç işlemeyenler ise rahat olsun. Vatandaşlarımız hukuka ve adalete güvensinler. Hakim ve savcılarımız gece gündüz demeden çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA