Kültür Turlarında Rota Edirne

Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği kültür turları ilgi görüyor.

Kültür Turlarında Rota Edirne
Mahalle muhtarlıklarının öncülüğünde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bu yıl ilk Çanakkale ile başlayan geziler, daha sonra Konya ile devam etti. 10 bin civarında insanın katıldığı Konya ve Çanakkale gezilerinin ardından başlayan Edirne gezilerine de vatandaşlar ilgi gösteriyor. Her gün farklı bir mahalleden hareket eden otobüslerle Edirne’ye giden vatandaşlar, önce Selimiye Camiini ziyaret ediyor. Profesyonel rehberler eşliğinde gerçekleştirilen şehir gezisinde sırasıyla Ulucami, Alipaşa Çarşısı (Kapalı Çarşı), Arasta Çarşısı, Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Saray İçi Er Meydanı, Meriç Köprüsü ile Türkiye ve Yunanistan arasındaki doğal sınırı oluşturan Meriç nehrinin karşısındaki tek Türk toprağı olan Karaağaç’ı gezip görme imkanı bulan vatandaşlar, Turizm Bakanlığı sertifikalı rehberler tarafından da bilgilendiriliyor.

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti Bursa’nın ardından İstanbul’un fethine kadar 1365-1453 yılları arasında 88 yıl Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan serhat şehri Edirne’yi gezdikten sonra Bursa’ya dönen vatandaşlar, kendilerine böyle bir imkan sağladığı için Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti.

Nilüfer Köy Muhtarı Burhan Mandacı ile Kirazlı Muhtarı İsmail Kuzu, “Bizler, vatandaşlarımızın taleplerini başkanımıza iletiyoruz. Sağ olsun kendileri hiçbir talebimizi geri çevirmiyor. Vatandaşlarımızdan Çanakkale ve Konya’ya gitmek isteyenleri gönderdik. Son olarak Edirne’ye gitmek isteyen vatandaşlarımız da, bu hayalini gerçekleştirme imkanı buldu. Mahalle sakinlerimiz adına bize bu imkanı sağlayan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA