Köylülerin Kış Hazırlıkları

Ordu’nun Fatsa ilçesinde köylüler, imece usulüyle kış hazırlıkları yapıyor.

Köylülerin Kış Hazırlıkları
Kışın yakacakları odunları hazırlayan vatandaşlar kış hazırlıklarına bitirdiklerini birlik içinde yakacaklarını şimdiden hazırladıklarını söylediler.

Kış hazırlığı yapan köylülerden Mehmet Aktaş, “Bu kış çok zorlu geçecek. Geçen yıldan depoladığımız odunların bir kısmı hala duruyor. Atalarımızdan öğrendiğimize göre eğer ayva verimi yüksek olursa, sonbaharda gökyüzü karanlık olursa o yılın kışı çetin geçer. Yılın bu özelliklerini gördük. Bu nedenle şimdiden tedbirimizi alıyoruz. Komşularımızla birlikte yakacak odunlarımızı hazırlıyoruz. Herkesin ihtiyacı kadar yakacağını sonrasında buradan alacak” dedi.

Kar yağana kadar iyi havaları değerlendirmeye çalışacaklarını belirten Mustafa Kesim isimli vatandaş ise, "Yaz mevsiminin ara ara yağışlı geçmesi bizi kış için daha fazla tedarikli olmaya itti. Yaşanan yağışlı havalar kışında devam ederse soğuktan korunmamız mümkün olmaz. Onun için elimizden geldiğince kış hazırlıklarını sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kış ayının kırsal kesimlerde kendini iyice hissettirdiğini söyleyen Yavuz Şen ise, “Soğuklar gerçekten birden bastırınca bizler de önlemleri almak zorunda kaldık. Yakacaklarımızı hazırladık. Kışa hazırız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA