Karadağ'da Avrupa Judo Şampiyonası'na TİKA Desteği

Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da, 9-12 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve Türkiye dâhil olmak üzere toplam 50 ülkenin katılacağı ve yaklaşık 400 yarışmacının yer alacağı “23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası”nınTürk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğinde gerçekleşmesine ilişkin protokol imzalandı.

Karadağ'da Avrupa Judo Şampiyonası'na TİKA Desteği
TİKA,2007 yılından beri faaliyet gösterdiği Karadağ’da eğitim, sağlık, sosyal, idari ve ekonomik altyapıların güçlendirilmesi, üretim sektörünün geliştirilmesi, restorasyon ve kültürel işbirliği alanlarında gerçekleştirdiği yüzlerce proje ile Karadağ’ın kalkınmasına katkı sunmaya devam ediyor.

TİKAtarafından Karadağ’da gerçekleştirilen projelerle geleceğin teminatı olan gençlerin sanattan spora her alanda başarılı olmaları hedefleniyor. Bu doğrultuda gerçekleştirilen sosyal projelerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bu çerçevede Avrupa Judo Şampiyonası’nın TİKA genel sponsorluğunda gerçekleşmesine ilişkin protokol imza törenine Türkiye Cumhuriyeti Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip,Karadağ Milli Eğitim Bakanı Damir Şehoviç,Karadağ Judo Federasyonu Başkanı Dragomir Beçanoviç,TİKA yetkilileri ve birçok davetli katıldı.

Törende konuşan Karadağ Millî Eğitim Bakanı,TİKA ile birçok alanda son derece iyi ilişkiler içinde olduklarını kaydederek, TİKA’nın Karadağ’da şimdiye kadar gerçekleştirmiş olduğu proje ve faaliyetlerden dolayı son derece memnun olduklarını, TİKA’nın Karadağ Judo şampiyonasına sağlayacağı katkıdan ötürü de büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek,TİKA’ya saygı ve teşekkürlerini sundu. Ayrıca, TİKA’nın desteğiyle gerçekleştirilecek olan şampiyonaya yaklaşık 50 ülkeden 400 sporcunun katılımının Karadağ’ın dünyaya tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Judo Federasyonu Başkanı, Karadağ tarihinde en önemli spor etkinliği olan bu etkinliği TİKA işbirliğinde organize ederek gerçekleştireceklerinden ötürü büyük heyecan duyduklarını belirterek, projeye katkısından ötürü TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

TİKA Karadağ Koordinatörü Ahmet Altun ise, TİKA’nın Karadağ genelinde hayatın her alanında önemli projelere imza attığını ve Türk halkının dostluk elini Karadağ’ın tüm bölgelerine ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Koordinatör Altun, uluslararası alanda düzenlenecek spor etkinliğine katkı sağlamaktan ötürü büyük onur duyduklarını belirterek, Karadağ’a yönelik projelerin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Proje ile, 9-12 Kasım 2017 tarihleri Karadağ’da gerçekleşecek olan “23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası”nın uluslararası standartlarda gerçekleşebilmesi için gerekli olan teknik ekipman TİKA tarafından sağlanacak.
Kaynak: İHA