İzmitli Muhtarlar Göreve Bisikletle Gidecek

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Muhtarlar Günü nedeniyle Kocaeli’deki 474 muhtarı yemekte ağırladı. 12 ilçeden bütün muhtarların katıldığı gecede Başkan Doğan tarafından muhtarlara bisiklet hediye edildi.

İzmitli Muhtarlar Göreve Bisikletle Gidecek
İzmit’te bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe Başkan Doğan’ın yanı sıra İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Karayolları Genel Müdürü İbrahim Aktaş, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, Türkiye Muhtarlar Derneği Fahri Başkanı Mustafa Pehlivan ile belediye meclis üyeleri de katıldı.

Bu yıl 5. Kez kutlanan Muhtarlar Günü etkinliğinde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Eğer insan kendini insanlığa hizmete adamak istiyorsa bazı işlerde çalışması lazım. Karşılığı hiçbir şey ile ödenemeyecek o hizmetlerden dolayı tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Yaptığınız kolay iş değil. SEDAŞ’ın, TELEKOM’un, İZGAZ’ın hesabını muhtar veriyor. Hizmette asla ayrım olmaz. Her kesin belediyesiyiz. Burada çok güzel bir aile var. Tabi ki farklılığımız olacak. Onlar bizim zenginliğimiz. Her zaman bir kardeşiniz olarak yanınızdayım. Bu makamlar, bu mevkiler geçip gider. Bulunduğumuz bölgelerde halkımıza hizmet edip o görevlerin hakkını vermek en büyük amacımızdır. Bizim görevimiz koltuğu güçlendirmek olmalı. Benim gönlüm buradaki bütün muhtar kardeşlerimin yurtdışına gitmeleridir. Bir muhtarın yurtdışına gitmesi mahallesi için bir kazançtır. Muhtarlarımız 7/24 çalışıyor. Kolay iş yapmıyorsunuz. Muhtarlarımızın sorunları her geçen zaman azalıyor. Muhtarlar mahallelerinin liderleridir. Muhtar seçilmek belediye başkanı seçilmekten zordur. Bisiklete binmek milli bir katkıdır. Türkiye Muhtarlar Günü kutlu ve mutlu olsun, hayırlı hizmetlere vesile olsun” dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş da yaptığı konuşmada, “Bir çok meslek grubunun kutladıkları günleri vardı. Bugüne kadar yüzbinlerce muhtarın düşünemediğini düşünen, muhtarlar günün mimarı, fikir babası ve uygulayıcısı olan İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ediyorum. 19 Ekim Muhtarlar Günümüz kutlu olsun. Dernek çalışmalarımızla tüm muhtarlarımızı bir araya getirmeye çalıştık. Muhtarlar Günü, hükümetimiz tarafından örnek alınarak hayata geçirilen bir projedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından muhtarlara bisikletleri teslim edildi.
Kaynak: İHA