İstanbul'da Motosikletli Kuryeye Gasp

Beyoğlu'nda bir döviz bürosunda çalışan motosikletli kuryenin taşıdığı yaklaşık 80 bin dolar ile 30 bin avro, silahlı 2 kişi tarafından gasbedildi.

Beyoğlu'ndaki bir döviz bürosunda motosikletli kurye olarak çalışan kişinin taşıdığı döviz, silahlı iki kişi tarafından gasbedildi.

Refik Saydam Caddesi'nde motosikletiyle seyir halindeki döviz bürosu kuryesi H.K, silahlı 2 kişi tarafından durduruldu.

Silahla tehdit edilerek etkisiz hale getirilen H.K'nın taşıdığı yaklaşık 80 bin dolar ile 30 bin avroyu gasbeden 2 şüpheli daha sonra kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen işyeri sahibi Y.Y. ve kurye H.K, bilgilerine başvurulmak üzere, Taksim Polis Merkezi'ne gitti.

Polis merkezinden ayrılırken AA muhabirine açıklama yapan kurye H. K, döviz bürosunda kuryelik yaptığını anlatarak, olaydan önce üç döviz bürosuna uğradığını anlattı.

Döviz bürolarına Türk lirası vererek dövizleri aldığını ifade eden H.K, "En son Mecidiyeköy'e uğradım. Oradaki döviz bürosundan çıktıktan sonra Şişli üzerinden Şişhane'ye geldim. Orada yanıma motosikletteki kasklı 2 kişi yanaştı. Arkada oturan kişi silahını gösterdi, 'Sağa çek' dedi. Sağa yanaştım. Ben daha durmadan motosikletle bana çarptılar." dedi.

Motosikletin üzerindeyken gaspçılardan birinin kendisine "Yere bak" dediğini aktaran H.K, gaspçıların yanında taşıdığı 80 bin dolar, 30 bin avro ile cep telefonu ve motosikletin ruhsatını alarak kaçtığını söyledi.
Kaynak: AA