Gana'dan Türk Yatırımcılara Davet

Gana Kültür ve Turizm Bakanı Catherina Afeku: 'Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Uzun yıllardır Türk iş adamları buraya gelip yatırımlar yaptı ancak beklentimiz bunun daha fazla olması yönünde. Türklerin buraya gelip yeni oteller, yeni yatırımlar yapmasını istiyoruz. Böyle olması, ülkemizdeki turizmin gelişmesine katkı sağlayacaktır' 'Burada çok sayıda turistik imkan var. Safariden yağmur ormanlarına kadar turistleri çeken yerlerimiz var. Ayrıca sahillerimiz de mevcut. Ancak bunları değerlendirmek için çok daha fazla otele ihtiyaç duyuyoruz. Çok daha fazla sayıda Türk yatırımcıyı buraya davet ediyoruz. Ne kadar otel açılırsa bizim için çok daha iyi'

HALİL İBRAHİM BAŞER - Gana Kültür ve Turizm Bakanı Catherina Afeku, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Türklerin buraya gelip yeni oteller, yeni yatırımlar yapmasını istiyoruz. Böyle olması ülkemizdeki turizmin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Çok daha fazla sayıda Türk yatırımcıyı buraya davet ediyoruz. Ne kadar otel açılırsa bizim için çok daha iyi." dedi.

Afeku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Gana arasındaki ilişkilerin her zaman iyi düzeyde olduğunu ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

İki ülke arasındaki söz konusu ilişkilerin her alanda çok daha üst düzeye çıkmasını istediklerini dile getiren Afeku, bunun gerçekleşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Catherina Afeku, iki ülke insanının birbirini çok sevdiğini vurgulayarak, "Gerçekten Türkiye'ye gittiğimiz zaman insanlar bize çok sıcak ve ilgiyle davranıyorlar. Aynı şekilde Türk arkadaşlarımız da ülkemize geldiği zaman, bizim vatandaşlarımız tarafından aynı şekilde karşılanıyorlar. Bu çok mutlu edici bir durum. Bunu avantaja geçirmemiz gerekiyor. İki ülkede bulunan potansiyeli faydalı hale getirip, değerlendirmek için iki tarafın daha fazla iş birliği yapması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

- "Turizm iki ülke için büyük fırsat"

Özellikle turizm konusunda ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini ifade eden Afeku, şöyle devam etti:

"Turizm iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için büyük bir fırsat. Çünkü Türk Hava Yolları her gün Gana'ya sefer yapıyor. İstanbul'dan Akra'ya direkt uçuş yapılıyor. Bundan dolayı iki ülke arasındaki turizmi kolaylıkla geliştirebiliriz. Bu gerçekten büyük bir fırsat. Bizim insanlarımızın Türkiye’ye gidince, Türkler de Gana’ya gelince çok eğleniyorlar, çok güzel zaman geçiriyorlar. Burada Türk restoranları bulmak da mümkün. Türkiye’den buraya gelen çok sayıda insan var. Bu gerçekten çok önemli."

Gana Kültür ve Turizm Bakanı Catherina Afeku, Dünya Turizm Formu (World Turism Forum) tarafından Gana'nın başkenti Akra'da "Afrika Zirvesi" (Africa Summit) düzenlendiğini anımsatarak, bunun söz konusu ilişkileri ciddi şekilde artıracağını anlattı.

- "Türk yatırımcıları bekliyoruz"

Söz konusu zirvede iki ülke turizmcilerinin bir araya gelip, birbirini tanıma ve iş imkanlarını konuşma fırsatı bulduğunu aktaran Afeku, şunları kaydetti:

"Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Uzun yıllardır Türk iş adamları buraya gelip yatırımlar yaptı ancak beklentimiz bunu daha fazla olması yönünde. Türklerin buraya gelip yeni oteller, yeni yatırımlar yapmasını istiyoruz. Böyle olması ülkemizdeki turizmin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Burada çok sayıda turistik imkan var. Safariden yağmur ormanlarına kadar turistleri çeken yerlerimiz var. Ayrıca sahillerimiz de mevcut. Ancak bunları değerlendirmek için çok daha fazla otele ihtiyaç duyuyoruz. Çok daha fazla sayıda Türk yatırımcıyı buraya davet ediyoruz. Ne kadar otel açılırsa bizim için çok daha iyi."
Kaynak: AA