FETÖ'den Yargılanan Eski Kaymakama 3 Yıl Hapis

Terör örgütü üyeliği iddiasıyla hakkında dava açılan eski Konya Derebucak Kaymakamı Köktaş'a 3 yıl hapis cezası verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında kamu görevinden ihraç edilen ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılanan eski Konya Derebucak Kaymakamı Haydar Köktaş, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Köktaş ve avukatı hazır bulundu.

ByLock kullanımına ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan istenen rapora karşı diyecekleri sorulan sanık Köktaş, programın telefonuna bir arkadaşı tarafından yüklendiği yönündeki önceki aşamalarda yaptığı savunmalarını tekrar ettiğini söyledi.

Etkin pişmanlıktan faydalanmak üzere önceki celse itiraflarda bulunduğunu ve tahliye edildiğini beyan eden Köktaş, 15 Temmuz darbe girişiminden önce FETÖ ile bağını kopardığını öne sürdü.

Savunmanın ardından duruşma savcısına esas hakkındaki mütalaası soruldu. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanık Köktaş'ın örgüt toplantılarına katıldığını, örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandığını, bilerek ve isteyerek FETÖ yapılanması içerisinde yer aldığını dile getirdi. Savcı, sanık Köktaş'ın yargılama aşamasında samimi itiraflarda bulunduğunu ve örgüte dair bildiklerini anlattığını söyleyerek, iddianamede belirtilen ceza miktarından takdiri indirim yapılarak cezalandırılması talebinde bulundu.

Mütalaanın ardından son sözleri sorulan eski kaymakam Köktaş, "Art niyetli, memleketle ilgili kötü niyetlerine dair bir amaçla bu yapının içerisine girmedim. Görevimdeyken kesinlikle bunlara iltimas sağlamadım. 17-25 Aralık'tan sonra siyasi yapıya dönüştükçe bu yapıdan ayrılmak istedim, gittikçe bağımı azalttım. Darbe girişiminden önce zaten bunlardan bağımı kesmiştim. Devletimin adaletine güveniyorum. Ben devletimden yanayım." diye konuştu.

Köktaş'ın son sözlerinin ardından mahkeme heyeti, iddianamede belirtilen ceza miktarının üst sınırının 15 yıl olmasına rağmen itirafçı olduğu gerekçesiyle sanık Köktaş'ın 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
Kaynak: AA