Eğitim-Bir-Sen'den İstişare Toplantısı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı tarafından istişare toplantısı yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen'den İstişare Toplantısı
Sendika binasında gerçekleştirilen toplantıda merkez ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, sendikanın çeyrek asırlık hak ve batıl mücadelesinde her zaman hakkın yanında yer aldığını ifade etti.

Sendikanın hiçbir zaman çizgisinden sapmadığını ve belirlediği istikamette hareket ederek faaliyet gösterdiğini vurgulayan Mahir Barışan, "Bizler bu teşkilatın mensubu ve neferleri olarak ne kadar iftihar etsek azdır. Kurulduğumuz günden bugüne ayağımıza vurulan prangaları söküp atmak, medeniyet değerlerimizle bezenmiş bir sistem inşa etmek için mücadele ettik ve iyiliği yerleştirmek kötülüğü ortadan kaldırmak için mücadelemiz devam etmektedir" dedi.

Ülkenin en nitelikli teşkilatı olarak verdikleri mücadele neticesinde geldikleri noktanın son derece önemli ve kıymetli olduğunu dile getiren Başkan Barışan, "Sadece özlük ve emek mücadelesini vermedik, aynı zamanda yasakların kaldırılması içinde mücadele verdik. Katsayı sorunu, başörtüsü sorunu, cuma namazı izni, 4+4+4 ile eğitim öğretimin kademeli hale getirilmesi, en son helal gıda sertifikası ve hac izni gibi kazanımlar elde etmemiz, geldiğimiz noktayı göstermek adına önemlidir. 28 Şubat’ta, 27 Nisan e-muhtırasında, 17-25 Aralık ile en son 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında bu teşkilatın duruşunu dost düşman herkes görmüştür. Ama görüyoruz ki, bizimle dikenli yollarda revan olduğunu söyleyenler, refik olmak için yarışanlar, iş yanlış giden şeyleri düzeltmek olunca sistemin kanatları altına girerek defansif bir tutum takınmakta herhangi bir beis görmemektedirler. Küçük, lokalize örgütlenmelere verdikleri değer ve itibarın aynısını bize göstermekte imtina etmektedirler. Aslında onlar bizim ne kadar büyük bir teşkilat olduğumuzu biliyorlar. Şu iyi bilinmelidir ki, onların bu ikircikli tavırları, büyümemizi ve yürüyüşümüzü engellemeyecektir. Bizler ihya ve inşa sürecinde sadece Yüce Allah’ın rızasını gözeterek mücadelemize devam edeceğiz. Yürümek için ilk adımı attık ve hamdolsun görüyoruz ki, bu ilk adımımız yürüyüşe, yürüyüş koşuya dönüşmüştür. Medeniyetimizi besleyen değerlerimizi sahiplenerek yaşanılabilir kılmak, örgütlülüğümüzün ve mücadelemizin asıl amacıdır. Biz bu noktada hiçbir mazerete sığınmadan hiçbir engele takılmadan durmak bilmeksizin yürümeye, koşmaya devam ederek; ayağımıza takılmak istenen çelmelere rağmen dikleşmeden dik durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen ailesinin çığ gibi büyüdüğünü ve yeni ufuklara yelken açtığını vurgulayan Barışan, "Bulunduğumuz makamlarda en güzel şekilde görev yapalım. İyilik önceliğimiz olsun, sorun ve sıkıntılarımızı istişareyle çözelim. Kendimizi tanıtalım, çünkü bu teşkilat sadece ülkemizde değil dünyanın birçok ülkesinde güzel çalışmalar yapmakta ve ülkemizi tanıtmaktadır. Küresel dalgaya karşı dalgakıran vazifesi görüyoruz. Zulümlere karşı yeni bir söylem geliştiriyoruz, emek mücadelesini emperyalizmin ve Siyonizm’in söylem ve kodlarına göre değil kendi inanç değerlerimize göre yeniden tanımlıyoruz. Bunu anlamayanlar olabilir, hatta faaliyetlerimizi engelleyebilirler ama biz yılmayacağız. İlk günkü aşkla inançla çalışmaya devam edeceğiz. Şunu unutmayalım, Türkiye’nin en büyük sendikasıyız" diye konuştu.

Kaynak: İHA