Edirne Valisi Günay Özdemir'den Şehit Nefise Çetin Özsoy Açıklaması

Edirne Valisi Günay Özdemir, 2016 yılında Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Nefise Çetin Özsoy’un mezarında kızlık soy isminin yer almasıyla alakalı yazılı basın açıklaması yaptı.

Edirne Valisi Günay Özdemir'den Şehit Nefise Çetin Özsoy Açıklaması
Vali Özdemir yazılı açıklamasında, Belediye Meclisinin şehit polis memuru Nefise Çetin Özsoy’un gerekçeler doğrultusunda mezar taşı ve sokağa verilecek ismin “Şehit Polis Memuru Nefise Çetin Özsoy” olarak düzenlenmesine karar verildiğini bildirdi.

Vali Özdemir son olarak şu ifadelere yer verdi: “Şehit Polis Memuru 11/02/1984 tarihinde Edirne ili Uzunköprü ilçesinde doğmuş, ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini ilimizde tamamlamıştır. Polis memuru olarak göreve başlamasından sonra görevi gereği ailesinin yanından ve ilimizden ayrılmıştır. Kendisi Gazi Polis Memuru Cumhur Özsoy ile evlenmiş, terör saldırısı sonrasında şehit olmuş ve naaşı ailesi ile eşinin ortak kararı sonrasında ilimize getirilerek 10/06/2016 günü Lalapaşa yolu üzerinde bulunan Yenişehir Mezarlığına defnedilmiştir. Şehit polis memurunun ailesi, dilekçe ile ilgili makamlara müracaatta bulunarak, kızları Nefise Özsoy’un kızlık soy isminin de mezar taşına ve ikametlerinin önünden geçen sokağa eklenmesini talep etmiştir. Bu talep sonrası yapılan değerlendirmede evlendikten sonra aldığı soy isim ile Edirne’deki çevresi, arkadaşları ve kamuoyu tarafından bilinmesi için evlenmeden önceki soyadının da mezar taşına ve ikametlerinin önünden geçen sokağa eklenmesinin uygun olacağı görülmüştür. Bu gerekçeler göz önünde bulundurularak konu uygun görüşle Edirne Belediyesine gönderilmiş, Belediye Meclisi bu gerekçeler doğrultusunda mezar taşı ve sokağa verilecek ismin “Şehit Polis Memuru Nefise Çetin Özsoy” olarak düzenlenmesine karar verilmiştir”.
Kaynak: İHA