Deniz Baykal'ın Sağlık Durumu İle İlgili Hastaneden Açıklama

Ankara Üniversitesi Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Güzel, “Yapılan damar açma işlemi kapalı girişimsel olarak yapıldı. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman bir miktar vardır. Ama şu andaki durumu bilinci açık, konuşabilecek durumda. Ciddi bir problem görülmüyor ama takibi sürüyor” dedi.

Beyin damarında oluşan pıhtı sebebiyle sabah saatlerinde Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nde tedavi altına alınan Deniz Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Ankara Üniversitesi Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Güzel, “Beyin damarlarından ana damarın tıkandığı görüldü, bu nedenle kapalı olarak girişimsel işlem yapıldı, tıkanmış olan damar açıldı ve stent koyuldu. Şu anda tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Sayın Baykal’ın bilinci açık, sadece bir miktar güç kaybıyla hastanemize geldi. Durumunun daha iyiye gideceğini umuyoruz” dedi.

Baykal’ın beyin fonksiyonlarının hepsinin yerinde olduğunu, sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük olduğunu söyleyen Güzel, “Yapılan müdahalenin çabuk yapılmış olmasının faydası var. Gecikilseydi beyin fonksiyonlarındaki güçsüzlüğün geri dönme şansı az olacaktı. Yoğun bakımda tedavi sürüyor, bundan sonraki süreç yoğun bakımdaki tedavinin gidişine göre olacak. Sol kolunda ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Beyindeki damar tıkanıklığının sebep olduğu şey bu. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok. Yapılan damar açma işlemi kapalı girişimsel olarak yapıldı. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman bir miktar vardır. Ama şu andaki durumu bilinci açık, konuşabilecek durumda. Ciddi bir problem görülmüyor ama takibi sürüyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA