Çin Heyetinden AA'ya Ziyaret

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Chen: 'Anadolu Ajansı Türkiye'nin en büyük haber ajansıdır. Sizin sesiniz çok etkili ve çok büyük. Haber varsa Anadolu Ajansı oradadır. Sizin gözünüzde nasıl bir Çin imajı varsa Türk halkı da o şekilde bakar'

Çin Halk Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Chen Su ve Basın Ataşesi Zhu Xiufeng Anadolu Ajansı'nı ziyaret etti.

AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'ın karşıladığı Chen ve Zhu, AA'nın birimlerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Chen, daha sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'de üniversite eğitimi aldığını, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği'nde de görev yaptığını söyledi.

Çin ve Türkiye arasındaki siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerin ilerlemesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Chen, AA'yı uzun zamandır ziyaret etmek istediklerini kaydetti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin son zamanlarda giderek arttığına dikkati çeken Chen, "Son iki yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping 4 kez bir araya geldiler. Verimli görüşmelere imza attılar. Birçok anlaşma imzalandı. Bu görüşmelerde ikili ilişkilerin gelişmesinde sağlam temeller atıldı. İki lider arasındaki görüş birliğini artırmak bizim görevimizdir." diye konuştu.

Chen, halklar arasındaki ilişkilerin daha artırılması gerektiğine vurgu yaparak, Çinli turistlerin her geçen yıl Türkiye'ye daha fazla ilgi gösterdiğini vurguladı.

İkili ilişkilerin geliştirilmesinde basının önemli rolü olduğunu aktaran Chen, şöyle devam etti:

"Halklar ve siyasiler arasındaki bu anlayış birliğinin sağlanmasında basına önemli görevler düşüyor. Anadolu Ajansı Türkiye'nin en büyük haber ajansıdır. Sizin sesiniz çok etkili ve çok büyük. Haber varsa Anadolu Ajansı oradadır. Sizin gözünüzde nasıl bir Çin imajı varsa Türk halkı da o şekilde bakar. Basın iş birliğinde sizin rolünüze büyük önem veriyoruz."

Altınalan ise Çin heyetini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, AA'nın Türkiye'nin kamu diplomasisi yürüten kurumlarından biri olduğunu söyledi.

AA'nın habercilik anlayışına dikkati çeken Altınalan, "AA, her zaman Türkiye'nin diğer ülkelerle olan ilişkilerine katkı sağlamaya çalışır. AA haberleri asla propaganda amacı gütmez. Olmayan bir şeyi yazmayız. AA sadece olanı aktarır. Düşmanca üretilen ne varsa AA bunun karşısında durur." değerlendirmelerinde bulundu.
Kaynak: AA