'Bir Medeniyetin Yükselişi Harput' Paneli

Elazığ’da ‘Bir Medeniyetin Yükselişi Harput’ paneli düzenlendi.

'Bir Medeniyetin Yükselişi Harput' Paneli
Harput’un Fethi’nin 932. yıl dönümü nedeniyle Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bir Medeniyetin Yükselişi Harput’ panelinde Harput’un tarihi yapısı, bölgede yaşayan medeniyetler ve Harput’ta yapılan kazı çalışmaları ele alındı.

Yaptıkları çalışmaların Elazığ’ın kültürüne katkı sağlaması bakımından önemli olduğunu belirten Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, “Harput’un manevi değerinin ön plana çıkarılması kent konseyimizin öncelikleri arasındadır. Elazığ Belediyesi ile kent konseyimiz bu anlamda iki tane ortak proje gerçekleştirdi. Projenin gündüz ayağını Harput’ta akşam ayağını ise burada yaptık. Yapacağımız programların Harput’un gelecekte daha güzel, daha yaşanabilir, daha kaliteli bir kent olması bakımından hayırlara vesile olmasını diyorum” dedi.

Panel kapsamında Harput tarihi hakkında bilgi veren Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimsel Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Aslantaş, “ Elazığ bölgesinin tarihine baktığımız zaman, insanların avcılık ve toplayıcılık dönemlerinden beri, Harput ve çevresinde yaşadığını biliyoruz. Yapılan kazılarda özellikle höyüklerin bir kısmında izlere rastlanmıştır. Özellikle maden devirlerine geçişte, maden yataklarının yanı başında bulunması Harput’un Suriye, Mezopotamya, Orta Anadolu’daki toplulukların dikkatini de çektiğini görmekteyiz” diye konuştu.

Kültür Park Mamurat’ül Aziz toplantı salonunda yapılan panele, Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, Belediye Başkan Yardımcıları Mashar Ayaz, Abdulhakim Aydın, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA