Başkan Hasan Akgün Strazburg'da Ülkemizi Temsil Edecek

2000 yılından bu yana Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde kesintisiz olarak Türkiye’yi temsil eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 33’üncü Genel Kurula katılmak üzere Fransa’nın Strazburg kentine gitti.

Başkan Hasan Akgün Strazburg'da Ülkemizi Temsil Edecek
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türk Milli Heyeti’nde yer alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir hafta sürecek kongrede önemli toplantılara katılacak. Üye Ülkelerin Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartına Uyumlarının görüşüldüğü oturumda Türkiye’deki durum da tartışma gündeminde yer alıyor. Bu yıl ki genel kurulun ana teması ise, “Mültecilerin Başarılı Entegrasyonu İçin Yerelleştirilmiş Politikalar” olarak belirlendi.

Strazburg’a gitmeden önce bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu zamana kadar olduğu gibi Türkiye’nin çıkarlarını en iyi şekilde savunup ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Dr. Hasan Akgün, Strazburg’taki temasların hafta sonuna kadar süreceğini ifade etti.

Dr. Akgün sözlerine şöyle devam etti: "2000 yılından bu yana, bu kongrede, milli delegasyon üyesi olarak aralıksız olarak ülkemin, milletimin çıkarlarını temsil ediyorum. Bu yıl ki toplantılarda da Türkiye milli delegasyonu olarak bizler, yine Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda her türlü çalışmalara aktif katılacağız. Unutmayalım ki, bir ülkenin demokratikleşmesi yerel demokrasinin kurulmasıyla mümkündür. Yerel demokrasinin gelişmesi için öncelikle ülkemizde her türlü çabayı göstermeliyiz."
Kaynak: İHA