AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel Açıklaması

'AK Parti'de yapılan bir tasfiye değil. Bu sadece ihtiyaçtan kaynaklanan bir değişim'

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "AK Parti'de yapılan bir tasfiye değil. Bu sadece ihtiyaçtan kaynaklanan bir değişim." dedi.

Göksel, partisinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara'da geçen hafta sonu düzenlenen il başkanları toplantısına katıldığını hatırlatan Göksel, Türkiye'nin iç çekişmelerle boşa geçirecek zamanının olmadığını ifade etti.

Türkiye ile AK Parti'nin kaderinin kesiştiğini, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bu gerçeğin daha net ortaya çıktığını dile getiren Göksel, "Biz çalışmalarımızı milli menfaatler üzerine yapıyoruz. Hükümet olarak her yerde yerli milli üretime destek veriyoruz. Herkes tembellik yapabilir ama ülkeyle kaderi birleşmiş AK Parti kesinlikle tembellik yapamaz." dedi.

Göksel, ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "Biz muhalefet ya da iktidar gözetmeksizin vatanın milli manevi çıkarları söz konusu olduğunda beraber hareket etmeliyiz. Bu beraberli̇ği̇ yakaladığımızda Türki̇ye önünde durulamaz güç olacaktır." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin kongre sürecinde olduğuna da işaret eden Göksel, şöyle konuştu:

"Samsun'da 5 ilçemizin kongresini yaptık. Diğerlerinin programlarını yapmadan, Sayın Cumhurbaşkanımızın istişareleriyle önce büyükşehir olmayan illerimizin ilçe kongrelerini bitirilmesi, sonra büyükşehirlerin ilçe kongrelerinin yapılması ardından büyükşehir olmayan illerin kongreleri sonra da büyükşehirlerin il kongrelerini yapma konusunda karar alındı. Bizim önceden vermiş olduğumuz takvim biraz esnemiş olacak. Bunun farklı söylemlerle ilgisi yok. AK Parti'de yapılan bir tasfiye değil, bu sadece ihtiyaçtan kaynaklanan bir değişimdir. Devam edilen mecut ilçe başkanlarımızla devam edilecek. Kongrelerimiz tek adaylı devam edecek. Değiştirilmesi uygun görülen arkadaşlarımız varsa istişarelerle yeni bir adayla devam edilecek. Bu durum illerde de aynı olacak. Bu arkadaşları bir kenara atacağız anlamı taşımıyor."

Göksel, kongre süreci dışında mevcut bebediye başkanları üzerinde çeşitli spekilasyonlar yapıldığını da dile getirerek, "Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkmıyorsa, Başbakanımızın ağzından çıkmıyorsa, başkanımızın ağzından çıkmıyorsa, Samsunla ilgili il başkanının, genel başkan yardımcımızın, bakanımızın ağzından çıkmıyorsa bir söz, o kesinlikle doğru değildir. Biz bir teşkilat bütünlüğü içerisinde çalışıyoruz." dedi.
Kaynak: AA