Turgutlu Marangozlar Odasına Genç Başkan Adayı

Turgutlu’daki mobilya sektöründe yaptığı başarılı çalışmalarla dikkatleri çeken aynı zamanda Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı olan genç işadamı Ünal Kağba, ocak ayında yapılması beklenen Turgutlu Marangozlar Odası başkanlığı için adaylığını açıkladı. Esnafın sorunlarını yakından bildiğini ve bunlara çözüm olacak projelerle başkanlığa aday olduğunu belirten Kağba odayı yeniden şaha kaldırmak için üyelerin desteğini beklediğini söyledi.

Turgutlu Marangozlar Odasına Genç Başkan Adayı
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde mobilya denince akla ilk gelen isimlerden olan Hakan Mobilyanın sahibi Ünal Kağba ocak ayında yapılması beklenen Turgutlu Marangozlar Odası Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Başkanlığını yaptığı Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği’nin düzenlediği etkinliklerle de dikkat çeken genç ve başarılı işadamı Ünal Kağba meslek grubunun yaşadığı sıkıntıları sona erdirmek ve odaya sahip çıkmak adına başkanlığa aday olduğunu söyledi.



Turgutlu Marangozlar Odasında yaşanan sıkıntıların çözümü için bayrağı gençlerin devralması gerektiğinin altını çizen Kağba, “İşin gençliğe düştüğü vakittir bu vakit. Esnafın hakkının esnafa verileceği, esnafın hakkının savunulacağı günler de çok yakındır. Marangozun ürettiği ürünlerin tanıtılacağı, destek çıkılacağı günler, emlakçının hakkının savunulacağı günler de yakındadır. Mermercilerin, kerestecilerin ve paletçilerin haklarını savunmaya az kaldı. Bugün yeni bir ses yeni bir nefes vaktidir. Verdiğimiz aidatların yerine gideceği günler için, esnaf arkadaşlarımızın gerek müşteri gerek ekonomik anlamda banka kredileri gibi farklı konularda destek için daha doğrusu arkadaşlarımızı icraya vermek için değil onlara destek vermek için odaya başkan adaylığımı koyuyorum. Herkesin duyarlı olup bu gidişata dur demesi ve destek vermek için üyelerimizin oylarına talibim. Neredeyse herkesin odadan ayrılıp odanın artık üye sayısında azalma noktasına geldiği ve en alt düzeyde gezdiği bu günlerde odamıza sahip çıkmak ve yeniden şaha kaldırmak için başkanlığa adaylığımı koydum.” dedi.



Projeleriyle de dikkat çekiyor

Oda başkanlığına seçilmesi halinde odayı yeniden ayağa kaldırmak için çok sayıda proje hazırladığını da sözlerine ekleyen Kağba şunları söyledi: “İlk olarak mobilyacıların rahat çalışacağı mobilyacılar çarşısı için çalışmalara başlayacağız. Mobilya sektöründe marangozların ürününü rahat tanıtabileceği fuarlar oluşturacağız. Bankalarla esnafa yönelik kredilerle iyileştirme yapılması için protokoller imzalayacağız. Koşukırı mevkiindeki kerestecilerin daha rahat çalışacağı ortamlar hazırlayarak bölgenin çehresini güzelleştirmek için çalışacağız. Emlakçıların haklarını savunmak için kayıtdışı emlakçılara karşı mücadele edeceğiz. Bunun için gerek tapu müdürlüğü gerekse İçişleri Bakanlığı nezdinde gerekli girişimleri yaparak kayıtdışı emlakçıların kayıtlı, vergisini veren emlakçı esnafımıza daha fazla zarar vermesinin önüne geçeceğiz. Durumu iyi olmayan üyelerimize destek olmak için çalışmalar gerçekleştireceğiz.”

Turgutlu’da Hakan Mobilyanın ve Kağan Yapı İnşaat Firmasının sahibi olan Kağba aynı zamanda Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneğinin de başkanlığını yürütüyor. Pamukkale Üniversitesi İktisat mezunu olan 32 yaşındaki Kağba evli ve 3 çocuk babası.
Kaynak: İHA