Şehzadeler'de Kentsel Dönüşüm İçin İlk İmzalar Atıldı

Şehzadeler ilçesindeki 360 dönümlük alanda 5 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesi için TOKİ ile ilk imzalar atıldı.

Şehzadeler'de Kentsel Dönüşüm İçin İlk İmzalar Atıldı
Şehzadeler ilçesindeki Gediz, Kocatepe, Bayındırlık, İshakçelebi ve Dilşikar mahallelerini ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili ilk imzalar İstanbul’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi hizmet binasında atıldı. Şehzadeler ilçesinde yapılacak olan kentsel dönüşümle Manisa’ ya önemli bir proje kazandıracaklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehrimize böylesine anlamlı bir projeyi kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Gediz, Kocatepe, Bayındırlık, İshakçelebi ve Dilşikar Mahallelerimizi ilgilendiren, 360 Dönümlük bir alanda, Kentsel Dönüşüm projemiz ile ilgili Toplu Konut İdaremiz ile bir ön protokol imzaladık. İnşallah TOKİ ve Belediyemizin çalışmalarının ardından ana protokolü de imzalayarak, inşaatlarımızı da TOKİ ile birlikte yapmayı planlıyoruz. Yapacağımız bu projem iz ile birlikte hem Manisamızın silueti düzelecek, hem de orada yaşayan binlerce vatandaşımız çarpık yapılarda, yakışmayan şartlarda yaşayan vatandaşlarımız modern ve çağdaş konutlara kavuşmuş olacaklar. Bu noktada bizlerden desteklerini esirgemeyen ve böylesine önemli bir günde bizleri yalnız bırakmayan AK Parti MKYK üyemiz ve Manisa Milletvekilimiz Murat Baybatur’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şehzadeler’ de yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarının yerinde bir dönüşüm olacağının altını çizen TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet ÖzçelikManisa bizim çok değer verdiğimiz şehirlerden bir tanesi. Yunusemre ilçesinde toplu konutlarımız çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Şehzadeler ilçemizde de bu yapacağımı kentsel dönüşüm çalışması yerinde bir dönüşüm olacak. Gediz, Kocatepe, Bayındırlık, İshakçelebi ve Dilşikar Mahallelerinde ve yerinde bir dönüşüm olacak inşallah. Bunu TOKİ olarak biz Şehzadeler Belediyemiz ile birlikte yapacağız. Kentsel dönüşüm şehirler için önemli. TOKİ olarak bizler her gittiğimiz yerde bunun önemine değiniyoruz. Bu çalışmalarla biz daha büyük yaşam alanları oluşturuyoruz. Parkları, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları da yapıyoruz. Şehzadeler ilçemizde de inşallah bu türde yaşanılabilir bir kentsel dönüşüm çalışması yapacağız. TOKİ olarak biz bu protokolü imzalamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Toplu Konut İdaresinin Manisa’ ya büyük önem gösterdiğini ifade eden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur “Değerli TOKİ Başkanımız ve TOKİ Başkan Yardımcımız Mehmet Özçelik Bey başta olmak üzere, Manisamıza özel ilgi ve alaka gösteriyorlar. Bunu her zaman görüyor ve hissediyoruz. Bugün Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ile birlikte İstanbul’ da 5 Mahalleyi ilgilendiren yerinde dönüşüm projesinin ön protokolünü imzalıyoruz. Bu önemli proje Manisamıza hayırlı olsun. TOKİ’nin tüm yetkililerine Manisa’ya göstermiş oldukları ilgi ve alaka nedeni ile çok teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul’da düzenlenen ön protokol imza törenine AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik katıldı.

Kaynak: İHA