Öğrenme Şenlikleri KO-MEK İle Renklendi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan öğrenme şenlikleri bu yıl da tüm yurtta olduğu gibi KOcaeli’de de kutlandı.

Öğrenme Şenlikleri KO-MEK İle Renklendi
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nın ortaklaşa uyguladığı projeye 7 den 77 ye herkes destek verdi. Kocaeli genelinde ilçeler kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Gölcük Kaymakamlığı tarafından, Gölcük Belediyesi ve KO-MEK’in desteğinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Anıtpark’ta “Öğrenme Şenlikleri” yapıldı. Şenliğin açılış törenine il ve ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şenliklerin başlangıç kurdelesini kesim töreni öncesinde bir konuşma yapan Kaymakam Mustafa Altıntaş, “Eğitim bir milletin can damarıdır. Artık çağımız teknoloji çağı. Bu yanda bizim de ciddi adımlarımız var. Çocuklarımızın eğitimine büyük önem verirken, gerekli gelişimleri de yapıyor, çağa ayak uyduruyoruz. Bu şenliklere katılan herkese teşekkürler ediyorum” diyerek kurdeleyi kesti.

KO-MEK’E yoğun ilgi

Kurdele kesiminin ardından stant alanını gezen protokol ve ziyaretçiler meslek dallarını dikkatlice inceledi. Gölcük Kaymakamlığı’nın gerçekleştirdiği etkinliğe destek veren KO-MEK usta öğreticilerin yaptığı uygulamaları yakından inceleyen ziyaretçiler, hem eğlendi hem de öğrendiler. Birbirinden başarılı maharetli ellerin yaptığı uygulamaları yakından takip eden öğrenciler, Kaynakçılık ve Gemi Yapımı uygulamalarının yanı sıra Ahşap Boyama uygulamalarına yoğun ilgi gösterdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz, KO-MEK çalışmaları ve yeni açılan İstihdama yönelik kurs faaliyetleri ile ilgili protokol ve ziyaretçileri bilgilendirdi.

Gölcük Kent meydanında düzenlenen öğrenme şenliğine katılan okullar Hayat Boyu Öğrenme kapsamında görsel, yazılı ve atölye çalışmaları şeklinde uygulamalar yaparak okullarını tanıttılar. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği şenlikler iki gün boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA