Nusaybin'de AK Parti'ye Katılım

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7 aileye mensup 15 kişiye parti rozeti takıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7 aileden 15 kişi AK Parti'ye katıldı.

AK Parti Nusaybin ilçe binasında düzenlenen törene AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, partililer ve partiye katılan 7 ailenin ileri gelenleri katıldı.

Miroğlu, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, bu süreçte kenetlenmenin önem taşıdığını belirterek, "Yapacağımız siyasi tercihler önemli. 'Hangi siyasi partiden yana tavır koyarsak Mardin'e, Türkiye'ye faydamız olur', 'Türkiye'ye karşı kurulan tuzakları Cumhurbaşkanımız liderliğinde boşa çıkarırız' gibi bir muhasebeyle partimizi tercih ettiğinizi biliyoruz. Bu tavrınızı çok kıymetli buluyoruz. Nusaybin'de atılan bu adımın Mardin'in bütün ilçelerine örnek olmasını temenni ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 16 Nisan'da yapılan referandumla kabul edildiğini hatırlatan Miroğlu, bu hükümet biçiminin Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıl içerisinde hakim olabilmesi ve bunun halka mal edilmesi için iktidara çok güçlü şekilde talip olduklarını belirtti.

Miroğlu, "Biz Külliye'de Sayın Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. AK Parti'nin şu anda parlamentodaki çoğunluğunu daha da çoğaltmak istiyoruz. Allah kısmet ederse 400 milletvekiliyle parlamentoya girmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Terörü memleketimizden bertaraf etmeye kararlıyız"

AK Parti İlçe Başkanı Özel de partiye yeni katılan aile fertlerini tebrik ederek, milli birlik ve beraberlik düşüncesiyle partiye sağlanan katılımdan kıvanç duyduklarını vurguladı.

Hassas bir süreçten geçildiğine işaret eden Özel, "AK Parti ailesi olarak mazlumlara, yetimlere, kimsesizlere çare olmak için yola çıktık. Bölgenin geçmiş dönemindeki hendek ve çukur siyasetini benimsemiyoruz. Nusaybin'i bir terör şehrinden çıkarmaya gayretliyiz ve yeminliyiz. Artık Nusaybin şehrinin terörle anılmasından utanıyoruz. Siz değerli kardeşlerimle elimizi taşın altına koyacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla terörü memleketimizden bertaraf etmeye kararlıyız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 7 aileye mensup 15 kişiye Miroğlu ve Özel tarafından AK Parti rozeti takıldı.

Kaynak: AA