Melikgazi İlçesinde Parklardaki Kişi Başı Yeşil Alan 9.2 Metrekare

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak sadece belediye tarafından yapılan park ve yeşil alanların toplam miktarının dünya standartları üzerinde olduğunu söyledi.

Melikgazi İlçesinde Parklardaki Kişi Başı Yeşil Alan 9.2 Metrekare
2017 yılı içerisinde 48 ayrı bölgede toplam 205 bin m2 park ve yeşil alan oluşturulduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

Melikgazi Belediyesi gerçekleştirdiği yatırım ve hizmetleri ile şu anda herkes açısından cazibe merkezidir. Melikgazi her zaman, her yerde ilkesi ile hizmetlerdeki kalitesini sürdürmeye devam etmektedir. Melikgazililer standardı yüksek hizmetler bekliyor. Bizde bu beklentilere cevap verme adına vatandaşlarımızın güvenine layık olmak için çalışıyoruz. Melikgazi Bölgesinde doğudan batıya, kuzeyden güneye el atmadığımız hizmet götürmediğimiz bir mahallemiz kalmamıştır. Bütün mahallerde 2, 3 hatta 4 parkımız vardır. 756 ayrı park ve bahçe bulunmaktadır. Bu rakam 1000 m2 üzerinde olanlardır. Küçük yeşil alanlar, orta refujlar ile Hisarcık, Kıranardı, Gesi, Germir, Ağırnas gibi doğal yeşil alanlar bu rakama dahil değildir. Belediye tarafından yapılan parkların toplam alanı 5 milyon 106 bin m2dir. Bu da kişi başına 9,2 m2 yeşil alan demektedir. Dünya standartları ise 7 m2’dir. Yani standartların üzerindeyiz. Doğal alanlar ile bu rakamın 17 m2 olduğu tahmin edilmektedir”

2017 yılında 48 ayrı yeşil alan ile daha da yeşil bir Melikgazi oluşturulduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 2018 yılında 400 bin m2 yeşil alan ile 120 bin fidan dikiminin hedeflendiği ve planlandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA