MABESEM Faaliyetlerini Tanıttı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri'nin (MABESEM) faaliyetleri Ankara'daki Malatya Tanıtım Günlerinde açılan stanatla tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 12-15 Ekim tarihleri arasında Ankara Kültür Merkezi’nde düzenlenen Malatya Tanıtım Günlerinde, MABESEM stant açtı.

Malatya Tanıtım Günlerine katılan ve MABESEM çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, MABESEM çalışmalarının beğeni topladığını belirtti.

MABESEM bünyesinde faaliyet gösteren semt konakları, sanat galerisi, sanat sokağı, çok amaçlı sosyal tesisler, eğitim merkezleri, yaşam ve spor merkezleri gibi tesislerde verilen eğitimlerin stantta tanıtıldığına işaret eden Mumcu, "Türkiye’de örnek kültür, sanat ve eğitim hizmetleri veriyoruz. 7 yıldır ihdas ettiğimiz bu tesislerde, yılda 10 bin civarında hemşehrimize kurs, 2 bin 300 civarında ortaokul öğrencisi ile 200 civarında 4-6 yaş grubu öğrenciye eğitim-öğretim desteği verdik." ifadelerini kullandı.

Malatya Tanıtım Günleri etkinliğinde tanıtım ve satış stantlarının yanı sıra MABESEM Türk Halk Müziği Korosu tarafından Halk Müziği Konseri verildi.

Kaynak: AA