İstanbul'da Helin Palandöken’i katleden tüfek 1800 TL ve ‘ruhsatsız’

İstanbul’da Helin Palandöken’i (17) önceki gün okul çıkışında öldüren Mustafa Yetgin tutuklandı. Yetgin’in olay günü teslim aldığı tüfeğin, yurtdışından internet üzerinden sipariş verilerek getirildiği ve ruhsatsız olduğu öğrenildi.

İstanbul'da Helin Palandöken’i katleden tüfek 1800 TL ve ‘ruhsatsız’
İSTANBUL Pendik'te Mustafa Yetgin (21), önceki gün bir süredir takip etitği 17 yaşındaki Helin Palandöken'i, okul çıkışında bekleyerek otomatik şarjörlü av tüfeğiyle öldürüp 2 öğrenciyi de yaraladı. Olayın ardından okula kaçan ve intihara kalkışan saldırgan, gözaltına alındıktan sonra dün öğle saatlerinde Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Emniyette ve savcılıkta susma hakkını kullanan zanlı, “tasarlayarak öldürme ve 2 kişiyi yaralama” suçundan nöbetçi sulh ceza hâkimliğine çıkarıldı. Mahkemede ifade veren Yetgin'in, “Olayın şoku altındayım. Bu yüzden şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o sırada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum. Tüfeği internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık” dediği öğrenildi. Mahkeme, sanığın tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul'da Helin Palandöken’i katleden tüfek 1800 TL ve ‘ruhsatsız’

TÜFEK TAKSİTLE ALINABİLİYOR

Pendik Asayiş Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısının av tüfeğini internetten satın aldığını belirledi. Savcı talimatıyla işyeri sahibi Mustafa O.'nun da ifadesine başvuruldu. Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar, Hasan Örnekoğlu ve Arzu Kaya'nın haberine göre Mustafa O., “Mustafa Yetgin bize gelip istediği tüfeği söyledi. Bizde bulunmadığını ve internet üzerinden siparişle getirebileceğimizi söyledik. O da kabul edince internet üzerinden tüfeği getirdik” dedi. Silahın 750 TL'ye getirildiği, Yetgin'e ise 1800 TL'ye satıldığı öğrenildi. Katil zanlısının olay günü teslim aldığı silahın ruhsatsız olduğu belirlendi. Polis, av tüfeğini kargolayan kişileri de tespit etmek için çalışmalarına başladı. Benzer tüfeklerin internetten 9 takside kadar satın alınabildiği ifade edildi.

İstanbul'da Helin Palandöken’i katleden tüfek 1800 TL ve ‘ruhsatsız’