İlka Şekerleme Kuzey Amerika Pazarında

Yurtiçi ve yurtdışı fuarlarla Bursa’nın yerel lezzeti kestane şekerini dünyaya tanıtan İLKA Şekerleme, dış pazarlarda satışa sunduğu Cardelion markasıyla bu kez Almanya’daki gıda fuarında vitrine çıktı. 298 Türk firmasının yer aldığı fuarda ziyaretçilerden yoğun ilgi gören İlka Şekerleme, kuzey ve güney Amerika pazarlarına girmek için ciddi adımlar attı.

İlka Şekerleme Kuzey Amerika Pazarında
Dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olarak görülen Almanya’nın Köln kentindeki ANUGA 2017 (Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı), 7-11 Ekim tarihleri ziyaretçilerini ağırladı. Hindistan’ın partner ülke olduğu bu yılki fuara 107 ülkeden 7 bin 405 şirket katılarak ürün tanıtımı gerçekleştirdi. İtalya’nın 853 firma ile en çok katılım gösteren ülke olduğu fuarda, Türkiye’yi 298 firma temsil etti.

Fuarda stant açarak ürünlerini dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ziyaretçilere ve profesyonel alıcılara tanıtma fırsatı bulan firmalar arasında, Bursa’nın yerel lezzetini iç pazarda Kardelen, dış pazarda Cardelion markasıyla boy gösteren İlka Şekerleme de yer aldı.

Cardelion’a yoğun ilgi

Fuara ilişkin değerlendirme yapan İLKA Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, fuarların sektöre ayna tutan organizasyonlar olduğunu, ticari ilişkiler ve bağlantılar için en sağlıklı ortam olduğunu vurguladı. Köln’deki fuarda yoğun ilgi görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Akgün, stantlarının ziyaretçilerin beğenisini topladığını kaydetti.

Cardelion markasıyla ilk kez bir yurtdışı fuarda perakende mağaza konseptiyle yer aldıklarından söz eden Mümin Akgün, fuarda müşteri portföyünü genişletme imkanları bulduklarını sözlerine ekledi.

Dış bağlantılar yapıldı

İLKA Şekerleme Ticaret Müdürü Deniz Utku Özdemir de, Köln fuarının, yeni dış bağlantılar kurmaları için iyi bir fırsat oluşturduğunu açıkladı.

Cardelion Kestane şekerinin Kanada pazarına girmesi için bu ülkeden bir firma ile anlaşma sağladıklarını bildiren Özdemir, hedeflerinin Kanada’da bayilik açmak olduğunu söyledi.

Fuarda ayrıca Paraguay’dan bir firma ile de ön anlaşma yaptıklarından söz eden Özdemir, "Prestiji çok yüksek bir fuarda Türkiye’deki yüzlerce firma arasında yer almak bizim için önemli bir fırsat oldu. Köln fuarı İLKA Şekerleme’nin kuzey ve güney Amerika pazarına açılımında önemli bir adım oldu. Cardelion markasıyla hem Türkiye’yi hem Bursa’yı dünyaya tanıtmak bize gurur veriyor" dedi.

Kaynak: İHA