Her Daire İçin Bir Fidan

İzmir’de faaliyet gösteren İzpek İnşaat, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ege Orman Vakfı’nın İzmir-Çeşme otoyol kenarında devam eden ağaçlandırma çalışmalarının bir parseline bağışta bulunarak 3 bin 660 fidana can verdi.

Her Daire İçin Bir Fidan
İzmir’de faaliyet gösteren İzpek İnşaat, şehrin modern yapılarla donatılması için projeler üretmenin yanı sıra doğal dengenin korunmasına da katkı sağlamak adına devam ettirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ege Orman Vakfı’nın İzmir-Çeşme otoyol kenarında devam eden ağaçlandırma çalışmalarının bir parseline bağışta bulunarak 3 bin 660 fidana can verdi. Ağaçlandırma alanında şirket yönetici ve çalışanlarının katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi.

Düzenlenen fidan dikim törenine İzpek İnşaat’ın ortakları Özay İpek ve Hasan İpek ile Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ve İzpek çalışanları katıldı.



"Her daire için 10 fidan"

Fidan dikim töreninde konuşan İzpek Yönetim Kurulu Başkanı Özay İpek, “Firma olarak yaptığımız işin doğa ile iç içe olması gerekmekte. Yaşamaya değer bir dünya için yalnızca inşaat projeleri üretmemiz yeterli değil. Doğal dengeye katkıda bulunacak projeler hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda, Ege Orman Vakfı ile yaptığımız işbirliği sonucu 3 bin 660 fidanlık bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Hayata geçirdiğimiz her daire için 10 fidan bağışı yapmış olduk. Önümüzdeki süreçte de doğaya katkıda bulunmaya devam edeceğiz“ dedi.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol da, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan ağaçlandırma çalışması hakkında bilgi verdi. Gençol, ”İzmir-Çeşme Karayolunda otoyol çevre ağaçlandırma çalışmalarımız bu sene dördüncü yılına giriyor. Bu projenin amaçları, toprağı erozyona karşı korumak, geçen araçların havaya saldıkları karbondioksiti absorbe etmek. İzpek İnşaat da doğaya duyarlı yaklaşımı ile burada 3 bin 660 fidana can verdi. Katkılarından dolayı onlara çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yaklaşık 6 bin 850 metrekare alanı kapsayan İzpek otoban ağaçlandırması, firmanın “yaşamaya değer bir dünya için yaşamaya değer yapılar” ortaya koyma ilkesinin bir göstergesi olarak bu bölgede doğal düzenin korunmasına katkı sağlayacak.

İzmir-Çeşme otobanı ağaçlandırma çalışması

Ege Orman Vakfı’nın yaklaşık dört yıl önce başlayan ve devam eden İzmir-Çeşme otobanı ağaçlandırma projesinde şu ana kadar 35 parselde toplam 156 bin fidan dikimi tamamlandı. Şu an 18 parselde devam eden ağaçlandırma projesinde, damlama sulama sistemleri kurularak sulama yapılıyor. Fidan bakımları 5 yıl boyunca Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak. Yapılan ağaçlandırma çalışması ile İzmir-Çeşme otobanında yol kenarları daha yeşil olacak. Otoyolda seyahat eden araçların atmosfere saldığı karbon emisyon miktarı da ağaçlandırma sayesinde azalacak.

"Devam edeceğiz"

Firmanın yönetim kurulu başkanı da olan Özay İpek, “Hayata geçirdiğimiz her daire için 10 fidan dikmeye ve ekolojik sisteme katkı sağlamaya devam edeceğiz” diyerek bu etkinliğin son olmayacağını ve ilerleyen zamanlarda yeni etkinliklerle yeni yeşil alanların hayata geçirileceğini bildirdi.
Kaynak: İHA