Gösteri Sanatları Merkezi 2018 Baharına Yetişecek

Muratpaşa Belediyesi’nin 17 milyon 849 bin TL’lik yatırım bedelli Gösteri Sanatları Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Yeşilbahçe Mahallesi’nde son hali havadan görüntülenen merkez, tamamlandığında mimarisiyle de bölgenin dokusunu değiştirecek

Gösteri Sanatları Merkezi 2018 Baharına Yetişecek
Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya’nın kent kimliği ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile birlikte ulusal düzeyde yaptığı yarışmayla projesi belirlenen Gösteri Sanatları Merkezi’nin 2018’in bahar aylarında tamamlanması planlanıyor. Merkez Yeşilbahçe Mahallesi Çınarlı Caddesi ve 1450’nci Sokak kesişiminde 5 bin 420 metrekarelik inşaat alanında uygulanıyor. 658 seyirci kapasiteli salonlara sahip merkezde ayrıca otopark, enstrüman ve sahne depoları, orkestra, prova, aksesuar, yönetim odaları, kulis, atölye, fuaye-sergi salonu, sanat sokağı ve sosyal etkinlik terası da yer alıyor.

Gösteri Sanatları Merkezi aynı zamanda mimari özellikleriyle de dikkat çekiyor. İki ana taşıt ve yaya aksı üzerinde konumlandırılan merkez, kent mimarisi içinde köprü görevi görürken fuayenin, kent sakinleri ile salon kullanıcılarını buluşturan bir kamusal alan niteliğini de içinde barındırıyor.
Kaynak: İHA