Ekinci Mahalle Gezilerini Sürdürüyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sabahın erken saatlerinde başlattığı mahalle gezilerinin son durağı Hacı Bayram ve Şıh Maksut Mahalleleri oldu.

Ekinci Mahalle Gezilerini Sürdürüyor
Sabahın erken saatlerinde esnaf ve vatandaşın arasına karışıp, talep ve istekleri birinci ağızdan dinlemeyi sürdüren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin son mahalle gezisi Hacı Bayram ve Şıh Maksut mahalleleri oldu. Hacı Bayram Mahalle Muhtarı İbrahim Akdemir, Şıh Maksut Mahalle Muhtarı Ahmet Çiftçi, belediye meclis üyesi Bilal Tekatlı ve birim müdürlerinin de eşlik ettiği mahalle gezilerinde, esnaf ve vatandaşlar Başkan Ekinci’ye yoğun ilgi gösterdi. Mahallelerinde yapılan çalışmalardan dolayı Ekinci ve ekibine teşekkür eden vatandaşlar, talep ve isteklerini de bizzat Başkan Ekinci’ye iletti. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilk olarak Hacı Bayram Mahallesindeki esnafla bir araya geldi. Başkan Ekinci, Muhtar Akdemir ve birim müdürleriyle birlikte esnafa hayırlı işler temennisinde bulunup, Eyyübiye Belediyesinin yapımına destek olduğu taziye evinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Şıh Maksut Mahallesinde de esnaf ve vatandaş gezisi gerçekleştirip incelemelerde bulunan Ekinci, vatandaşların yeşil alan talebi için alan taramasında bulundu. Kamulaştırma yoluyla yapılabilecek hizmetler hususunda vatandaşların biraz daha duyarlı olmaları gerektiğini belirten Ekinci, “Vatandaşlarımızdan isteğimiz, kamulaştırma esnasında piyasa değerini temel almalarıdır” dedi.

Mahalle gezileri hakkında açıklamalarda bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Sabahın erken saatlerinde mahalle gezilerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın talebi üzerine Şıh Maksut Mahallesinde park yeri için alan taraması yaptık ve uygun görülen bir noktaya inşallah kamulaştırma yoluyla yerine getireceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız kamulaştırma yapılırken piyasa değeri ne ise o değerden bizden talepte bulunmalarıdır. İşin içine belediye girince vatandaşlar da farklı taleplerde bulunuyorlar. Biz hizmet yaparken belli bir bütçemiz var. Bu bütçeyi de belli bir şekilde ve hakkaniyetli bir şekilde dağıtmamız gerekiyor. Bizler bu hizmetleri yaparken özellikle vatandaşlarımızın sosyal alan ihtiyacını giderme amacıyla yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Mahalle Muhtarları Akdemir ve Çiftçi de mahallelerinde yapılan çalışmalardan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA