BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

'OvaköyTelafer hattında yeni bir sınır kapısı açılmalı, oradan Kerkük'e kadar gidecek bir askeri ve sivil ulaşım koridoru açılmalı ve gerektiğinde Türkiye ilk yarım saat içerisinde Kerkük'e müdahale etmelidir'.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ovaköy-Telafer hattında yeni bir sınır kapısı açılmalı, oradan Kerkük'e kadar gidecek bir askeri ve sivil ulaşım koridoru açılmalı ve gerektiğinde Türkiye ilk yarım saat içerisinde Kerkük'e müdahale etmelidir." dedi.

Destici, Balıkesir Salih Tozan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, Doğu Türkistan'dan Filistin'e, Kafkaslar'dan Myanmar'a kadar Türk ve İslam coğrafyasının kan ve gözyaşı içinde olduğunu söyledi.

Bugün Kerkük başta olmak üzere Türkmeneli bölgesinde yaşayan soydaşların geçmiş dönemde yaşanılan ağır katliamların ve soykırımların bir başkasıyla yüzleşmesiyle karşı karşı olduğunu vurgulayan Destici, "Bu dava milli duran herkesin davasıdır. Bir siyasi partinin davası değildir. Bu Türklük, Müslümanlık davasıdır. Bölgedeki masum Müslüman, mazlum Arap ve Kürt kardeşlerimizi ayırmıyoruz. Ama onların temsilcisi konumunda olan Barzani gibi siyonistlerin, emperyalistlerin kuklası ve işbirlikçilerinin bölgede tezgahladıkları oyunları da görmekteyiz ve bilmekteyiz. Bu nedenle 25 Eylül gayrimeşru ve korsan bağımsızlık referandumunu kabul etmiyoruz, tanımadık ve asla tanımayacağız." diye konuştu.

- "Kerkük Türk'tür ve Türk kalacaktır"

Destici, hava ve kara sınırlarının mutlaka kapatılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Son dönemlerde İran ve Irak merkezi hükümeti ile bu konularda atılan adımları doğru bulduğumuz ve desteklediğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Bu sabah saatlerinde Kerkük'ün Türkmen milletvekilinin evine havan topuyla saldırı düzenlendi ve 3 tane yaralı var. İşte bütün bunlar eğer tedbir alınmazsa yaşanacakların işaret fişeğidir. Ovaköy-Telafer hattında yeni bir sınır kapısı açılmalı, oradan Kerkük'e kadar gidecek bir askeri ve sivil ulaşım koridoru açılmalı ve gerektiğinde Türkiye ilk yarım saat içinde Kerkük'e müdahale etmelidir. Kerkük için Irak'a bağlı güçlerin ne kadar müdahale hakkı varsa devletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin onların 10 katı hakkı vardır. Çünkü Kerkük Türk'tür ve Türk kalacaktır. Orada bir Türkmen kardeşimizin kılına dokunulduğunda 1926 ve 1946 anlaşmalarını gerekçe göstererek müdahale hakkını kullanmalıdır."

İdlib operasyonunun, Fırat Kalkanı Harekatı gibi önemli olduğunun altını çizen Destici, "İdlib operasyonu uluslararası kuruluşlar ve bütün dünya nezdinde Türkiye'nin sadece PYD ve YPG'ye karşı değil tüm terör örgütlerine karşı olduğununun açık bir göstergesi hem de bir Afrin kuşatmasıdır. Biz inanıyoruz ve bekliyoruz ki, İdlib'den sonra sıra Afrin'dedir. Afrin'den sonra Kamışlı'ya kadar da devam edecektir. Batı bu gelişmelerden rahatsız olduğu için Türkiye'ye fatura ödettirme operasyonları başlatıyorlar. ABD'nin başlatmış olduğu bu vize uygulaması da bunlardan bir tanesidir." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA