Ayvalık'ta 'Çocuk Ve Spor' Semineri

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Amatör Spor Haftası nedeniyle Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdil Durukan tarafından ‘Çocuk ve Spor’ adını taşıyan bir seminer verildi.

Ayvalık'ta 'Çocuk Ve Spor' Semineri
İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen seminerde; Ayvalık Liman Başkanı Asım Özalp, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Edremit Körfez Temsilcisi Cemal Erhanoğlu, spor kulüplerinin antrenörleri ve genç sporculardan oluşan kalabalık bir grup hazır bulundu.

Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü öncülüğünde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminer öncesinde; Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Edremit Körfez Temsilcisi Cemal Erhanoğlu tarafından konuşmacı Erdil Durukan’a bir buket çiçek, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu tarafından da hediye takdiminde bulunuldu.

Seminerde çocukların hayatında sporun öneminin olmazsa olmazlardan biri olduğunu vurgulayan konuşmacı Erdil Durukan; bir çok beden eğitimi öğretmeni ve antrenörün özel ve kamu okullarında yaşları 5 ile 18 yaş arasında değişen bireylerle çalıştığını hatırlattı.

Son yıllarda çocukların yarışma sporlarına ilgi ve katılımlarının artmasıyla, meslekle alakalı olanların çocuğun normal büyüme ve gelişim alanları ve egzersizin genç yarışmacılar üzerine etkileri hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini belirten Erdil Durukan, “Sağlıklı çocukların çeşitli egzersiz tiplerine karşı verdikleri fizyolojik cevaplara ilişkin bir çok cevaplandırılmamış soru bulunmaktadır. Bunun sebebi ise etik düşüncelerden dolayı, çocuklar ve egzersizi içeren limitli sayıda çalışmanın yapılmış olmasıdır. Örneğin çok az araştırmacı bilimsel merakı gidermek için bir çocuğun arterini delecek, kas biyopsisi veya çocuğu sert şartlara koyacaktır” dedi.

Sporun büyüme çağındaki etkileriyle ilgili çalışmaların henüz kesin sonuçlara ulaşmadığında işaret eden Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdil Durukan, “Spor biliminde, çocuk ve spor konusunda çok yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bunların sonucu olarak performans, çocuk yaşta daha iyi anlaşılabilecek duruma gelmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA