Ayla Çıtak Sezonun İlk Resim Sergisini Açtı

Kapalı çarşılar ve Van’ı konu alan Ayla Çıtak’ın resim sergisi Ankaralı sanatseverlerle buluştu.

Ayla Çıtak Sezonun İlk Resim Sergisini Açtı
Manzara ve peyzaj konulu çalışmaları ve horoz resimleriyle tanınan Ayla Çıtak’ın kapalı çarşılar ve Van’ı konu alan resim sergisi Ankara Kalesi’nde bulunan Galeri Z’de açıldı. Sanat ve cemiyet hayatının tanınmış simaları da sergide yer aldı. Aileleriyle birlikte sergiyi gezen minikler ise Ayla Çıtak’tan iyi bir ressam olmak için tavsiyeler istedi. Büyük ilgi gören resim sergisinin açılışını sanat eleştirmeni Ümit Yaşar Gözüm gerçekleştirdi. Gözüm, serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Sanatçımız, mekana bağlı figüratif çalışmalarıyla da tanıdığımız biri. Bütün resimlerinde mutlaka insan ve hayvan figürlerinden hareketle mekanı dolduran ya da mekanı dekor olarak kullanan sanatçılarımızdan birisidir. Türkiye’de son bir kaç yıldır sanat hayatı İstanbul, Ankara ve Bodrum üçgeninde atıyor. Diliyorum ki, bu sergi başarılı olacaktır. Ülke olarak güzel ve başarılı bir sanat sezonu geçireceğiz. Mutlaka bu tür açılışları, sanatın hangi dalı olursa olsun, desteklemenizi, açılışlara katılmanızı tavsiye ediyorum. Bu ülkenin yaşamış olduğu coğrafyada, içinde bulunduğu durumdan çıkmasının bir tek yolu var, oda kültür sanat ve edebiyata yapılacak katkılardır” dedi.

Sergi ve çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ayla Çıtak şunları söyledi:

“Ankara’da 25. kişisel sergim idi. Yurt dışı ve Türkiye’nin bir çok ilinde sergi gerçekleştirdim. Kapalı çarşı bizim kültürümüzdür. Osmanlı’da başladı bu gelenek. Dünyada ilk olarak Türkiye’de başladı.

Oradaki ışık süzmesi beni her zaman cezbetmiştir. Korumamız gereken bir kültür. Horozları da çok seviyorum. Renkliler renkli olan her konuyu işlemeyi seviyorum. Ben Van doğumluyum, bana Akdamar Ressamı derler. Orada topraktan evler vardı. Onları ben çok severdim. Onları da eserlerime yansıtıyorum. Kültürümüz olan bütün değerlerimizi konu almaya çalışıyorum eserlerimde.”
Kaynak: İHA