Antikacılardan Kanser Hastalarına Bağış

Bursalı antika severler Bursa Antikacılar Derneği’nin düzenlediği antika mezatında eski ve nadide eşyaları almak için bir araya geldi. Satılan eşyalar Uludağ Üniversitesi Onkoloji derneğine bağışlandı.

Antikacılardan Kanser Hastalarına Bağış
Her ayın 3’üncü Cumartesi Bursa Antikacilar Derneği tarafından Podyum Park’ta düzenlenen Podyum Antika Mezatı, Bursalı antika severleri bu sefer kanser hastalarına yardım buluşturdu. Gramofondan, foto romanlara, eski kap ve çanaklardan plaklara her çeşit antika eserin açık arttırmayla satıldığı mezatta antika severler en nadide parçaları alıp onkoloji derneğindeki kanser hastalarına bağış yapabilmek için kıyasıya yarıştı. Fiyatları 5 liradan binlerce liraya kadar çıkan antika eşyalar her yaştan antika sever tarafından satın alındı ve geliri Uludağ Üniversitesi Onkoloji Derneğine bağışlandı.

Antikacılar derneği başkanı Erdal Sadıç, " Bursa’daki duyarlı antikacılarımız gönüllerinden kopan eşyaları bize bağışladılar. Ve bizde bu eşyaları burada sergileyerek buradan gelen tüm gelirleri Uludağ Onkoloji Dayanışma derneğine bağış olarak vereceğiz. Gönül ister ki daha çok şey yapalım ama herkesin bütçesine göre elimizden gelen ne varsa yoksa topladık bu ürünlerin hepsi 5 liradan çıkıp açık arttırma ile satılacak ve hiç bir gelirine dokunulmadan Onkoloji derneğine bağışlayacağız" dedi.

Uludağ Üniversitesi Onkoloji Derneği Başkanı Fisun Önen, " Bu gün burada antika severler ile birlikte ortaklaşa çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Antika severler derneğinin gerçekleştireceği mezatın geliri de Uludağ Onkoloji dayanışma derneğine aktarılacak. Ve kanserli hastalara destek olmak için kullanılacak. Antika severler derneğinin bu hassasiyeti için çok teşekkür ediyoruz kendilerine" dedi.

Kaynak: İHA